20 augusti 2011

Hur dagen räddades

Så här nära hade jag aldrig gått en riktig fiskmås.

Familjen Wendel/Andrén skulle åka till Naturhistoriska museet och vi hakade på! Tur för oss att de också var snälla nog att låna ut Almas vagn till oss igen eftersom vår för tillfället inte har några framhjul. Vi hade en jättemysig dag bland döda fåglar, fiskar, reptiler och däggdjur och barnen lekte fint och lagom busigt. Vi fikade i den braiga cafeterian där jag fick äpple och osötad bärsmoothie och barnen åt bulle med Smakis. Alla var nöjda.

På vägen hem var jag rysligt sugen på lördagsmys och vi styrde kosan mot Gamlestadens torg, där både Konsum och Hemmakväll ligger. Det här var dagen jag skulle unna mig en påse smågodis efter sådär en tre månader i princip helt utan socker. 

(Igår var dagen då jag skulle unna mig en pizza, men i sista stund ångrade jag mig och såg nöjt på medan mannen och barnet åt en Marinara. Jag åt lammfärsspett med grillad aubergine och sallad.)

Hur som helst. Smågodis skulle jag få, men när jag kände efter var jag inte alls sugen på att äta det. Jag var egentligen bara sugen på att köpa det. På ritualen. På den upprymda känslan jag får av tanken på godiset. Då kändes det plötsligt helt onödigt och inte alls lockande att gå där bland plastbyttorna. Istället gick jag in på Konsum och plockade ihop en helt annan typ av gottepåse.

Åpple, nektarin, två sorters ost, två sorters choklad och blandade nötter. Kullamust till det. Vansinnigt gott.


4 kommentarer:

Annagreta sa...

Men gud så gött! Nektarin är min bästa frukt just nu. Hur länge ska barn åka barnvagn egentligen? Här i Stockholm sitter jättestora barn i vagn, säkert för att barnvagnsförare får åka gratis på bussen, haha.

Thepas sa...

det var helt sjukt gott och jag åt upp typ allt själv utan att mannen hann smaka knappt alls. Jag är en big eater.

Alltså, jag vet inte hur länge barn ska sitta i vagn - men jag förfasas ofta över att vad jag tycker är "för stora" barn sitter i vagn på stan. Jag tror att det handlar om lathet från föräldrarnas sida. Det är praktiskt med barn i vagn för då vet man var man har dem - och så kan man packa saker i vagnen och slipper bära.

Edward slutade med vagn när han var tre och ett halvt ungefär. Då brukar de kunna gå lite längre sträckor själva tror jag. Men jag har ingen aning om när Theo kommer att vara redo. Eller vi.

Jenky sa...

Mmm ost!!!

Anonym sa...

Starkt Jobbat Therese! MYCKET bra! /Sushila