02 mars 2011

Heja Gamlestaden!

Det finns så många anledningar till varför det är fantastiskt att bo i Gamlestaden. Årets godaste semla till exemel. Vårt kondis, där vi hängde så gott som varje dag under föräldraledigheten, kom på delad första plats i GP:s semmeltest. Grattis Svenheimers, jag visste att ni var bäst! Om ni vill ha rekordgoda bullar, kakor, tårtor - eller semlor - men inte bryr er så mycket om flashig interiör tycker jag att ni ska komma till Gamlestaden och pröva Svenheimers konditori. Ta en Karl-Johan-bakelse. Det är min favvo.

Svenheimers konditori ägs av Mia och Lennart Svenheimer. Företaget startades 1962 av Lennarts föräldrar Anna-Greta och Stig. Då hette det Konditori Center och låg i Medborgarhuset i Gamlestan.

Mia och Lennart tog över företaget 1986 och i februari 2003 flyttades konditoriet till större lokaler på Brahegatan 7, där det ligger idag.

Mia och Lennarts tre söner bakar även de, och det är den äldste sonen Markus som i framtiden kommer att ta över företaget. Detta är alltså ett riktigt familjeföretag och det har nu bakats i tre generationer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, kan du inte ta med en till mig till jobbet imorn? Är i sjukt behöv av grädde och socker och bulle! Gott, gott, gott!
/S

Thepas sa...

Det är Joels sista dag imorgon och det ryktas att det blir fika!