05 januari 2010

Milk Machine

Idag hade vi besök av en stor familj här hos familjen Sharp. Det var mannens lumparkompis som hälsade på med sin fru och deras tre pojkar. Den minsta var bara fem veckor och var liten som en ärta.

När jag nattade Theo för en middagslur hörde jag den lilla miniskrutten skrika ifrån köket och tänkte att han nog skulle äta igen. Han var en riktig liten sugfisk.

På vägen in till köket såg jag mig själv i spegeln och irriterades över att jag lyckats spilla på mig själv som vanligt. Men det hade jag inte. Mina bröst hade läckt mjölk! Det har de inte gjort på jag vet inte hur många månader och jag ammar ju bara en gång om dagen nuförtiden. Inte direkt risk för läckage längre. Men så! Allt som behövdes var en liten hungrig ärtas skrik.

Kroppen är en märklig maskin.

3 kommentarer:

Blipp sa...

Fantastiskt! o "fel" skrik dessutom. Jag har en 6 veckors iknät och ammar och tycker att det ett mycket märkligt fenomen, skulle vilja läsa om ammans historia, ett osynligt yrke heller hur?

Mary sa...

haha..sprutarla kommer igång på minsta lilla.

Eleonor sa...

Vad häftigt att du läckte av en annan bäbis. Det hände mig när jag var gravid, men då bara om systerdottern skrek. Alltså en bäbis som stod mig nära.
Tänker på det ibland, som jag läckte i våras och nu ingenting. inte ens på det andra bröstet när jag ammar.