07 januari 2010

Gamla godingar

Jag sitter och slötittar lite på ett Glee-avsnitt på tv medan Theodore ligger i soffan bredvid mig och leker med locket till en plåtburk. Han är söt och bedårande. Nyss kom vi hem ifrån stan där vi tittade lite efter overaller och hudprodukter.

Den superfina overallen vi köpte i höstas börjar bli lite kort i benen och snart behövs en ny. Jag har lite panik över det eftersom att jag för det första är så himla nöjd med den vi har, för det andra inte har sett så många fina och för det tredje märker att de börjar ta bort ytterkläderna i affärerna.

Det är värdelöst eftersom det är ganska lång tid av overallsväder kvar och det måste vara fler bebisar än Theodore som kommer att växa ur sin overall under vintern och förvåren. Var de barnens smarta föräldrar förutseende och köpte en lagom och en lite större overall då det begav sig? Inte tänkte jag på det då i september. Då trodde jag inte ens att Theodore någonsin skulle ha så stora kläder som 74. 80 kom liksom aldrig på fråga.

Visst, jag kan köpa en Pop-overall på Tradera men det känns liksom lite overkill att ha en sån avancerad overall på en sån liten kille. Som inte röjer i snön och åker kana på isiga berg (det senare kommer för övrigt aldrig hända). Som mest sitter i sin vagn och softar när vi är utomhus. Då behövs inte extra slitstarkt och vattenavstötande material.

Jag vill ha samma overall men en storlek större tack. Synd bara att den är köpt i England och sen såld till mig via Tradera. Buhuu! Hur som helst så såg jag en ganska fin brun overall på Lindex... Den såg lagom praktisk ut och hade inte en massa broderade märken och figurer. Den blir kanske bra.

------------------------------
Här kom en liten bloggpaus på några timmar då jag mitt i skrivandet av inlägget gjorde välling, matade och lekte med Theo och sedan nattade honom. Och åt lite middag.
------------------------------


Ja och så tittade jag lite på den här trestegsbehandlingen som Clinique har. Den rekommenderades av flera av mina vänner och bekanta när jag klagade över min supertorra hy.

Först besökte jag damerna på Cliniques avdelning på Åhléns. De var ganska hjälpsamma och gav mig prover i små burkar. De sa att jag skulle testa ettan och se om det fungerade, annars fanns en ännu mildare variant men som inte såldes i set utan varje produkt för sig. Säkert mycket dyrare. De sa också att jag skulle behöva en ytterligare ansiktskräm.

Jag ville ha ett andra utlåtande och fler prover så jag promenerade bort till NK också. Damen som stod där var också ganska hjälpsam. Hon gjorde ett sånt där test där man får svara på diverse frågor om hud och hår etc och det kom fram att jag var typ 1. Samma som Åhléns-damerna rekommenderade. Hon sa också, som Åhléns-damerna, att jag skulle testa ettan först och sen pröva den mildare varianten om det inte fungerade.

NK-damen erbjöd mig att köpa ett mini-kit för 115 kronor istället för prover, det kitet skulle räcka några veckor minst. Jag tyckte att det var en bra idé eftersom det oftast tar ett tag innan man ser något resultat. Så det tog jag. Och så fick jag en liten provburk av en ytterligare ansiktskräm - eftersom jag även enligt NK-damen nog behövde en extra.

Jag har redan testat tvålen,ansiktsvattnet och de två ansiktskrämerna och det känns hittills bra. Huden ser smidig ut och känns mjuk. Den ser dock lite spänd och narig ut men Rom byggdes inte över en natt och jag tänker ge produkterna minst en vecka. Så jag återkommer i ämnet.

Nå. vad har vi annars pysslat med sedan sist? Ni kommer inte att tro det men vi har varit så himla äckligt imponerande duktiga att vi har rivit ut allt vi hade på vinden och sorterat om och slängt och stoppat in det igen. Jag överdriver inte när jag säger att det finns minst dubbelt så mycket tom yta där nu än innan.

Det roligaste var att sortera kläder och gamla minneslådor. Alla kläder jag ville och kunde ha hänger nu i garderoben - resten slängdes faktiskt. Med några få undantag såklart, som den på tok för korta avklippta fejskinnkjolen jag bar i början av 00-talet. Den sparades. Det var som att shoppa second hand och det känns som att min garderob fått ett lyft. Kanske löser de också lite av min personlighetskris. Jag kanske kan gå tillbaka lite till "mig själv" som jag var för tre år sedan... och slå ihop med "mig själv" som jag är nu. Russinen ur kakorna.

Minneslådorna var fina. Allt från bebisbilder av mig och brorsan till teckningar jag ritat och brev jag fått av mina fina vänner. Jag minns inte att jag brevväxlade så mycket under Sundsvalls-perioden men jag har rätt många brev från den tiden. Det gör mig lite ledsen att jag i stort sett inte minns något om allt det bra som trots allt måste ha hänt då. Och jag är ledsen att jag inte tog till vara på mina vänner bättre då... men de är kvar. Tur för mig!

Dagens humör: Trött som en ål som i 75 år legat i tre cm vatten, men annars bra.
Dagens natt: Rätt dålig men det är ju trots allt standard. Theodore vaknade som vanligt sina 5-10 gånger och vid 05-tiden var han så vaken och ledsen att han fick komma och sova i vår säng. Valet står mellan att natta om i 20 minuter och sen få sova ostört tills han vaknar igen eller ta honom till sängen och sova halvdåligt till morgonen. Alternativ två vinner. Det var nog tredje gången den här veckan men det är lite speciellt när han är sjuk. Dessutom går han igenom någon slags separationsångest när han ska sova så jag är lite mer frikostig med goset.
Dagens väder: Snöigt och kallt.
Dagens frukost: Rostmackor med ost
.
Dagens lunch:
Överbliven spaghetti med köttfärssås.
Dagens middag:
Tortellini fyllda med gorgonzola och valnötter.
Dagens godis: Svärmors kakor.
Dagens klädsel:
Svarta leggings med vita prickar, svart kortärmad tunika, vit kofta, svarta benvärmare, svarta strumpor.
Dagens frisyr: Bakåtlugg med hårspänne, hästsvans.
Dagens smink: Nej.
Dagens bästa: Theo-pussar och -kramar hela dagen.
Dagens sämsta: Våra förkylningar.
Dagens vill ha: Lite karaktär skulle sitta fint.
Dagens utflykt: Stan.
Dagens handarbete: Inget.
Dagens musik: Gamla godingar från 98-99.
Dagens saknad: Mannen som började jobba efter en lång julledighet. Men snart är det han som ska vara hemma och längta.
Dagens dummaste:
Förkylningar.
Dagens sjuka: Jag och Theo.
Dagens drog: Halstabletter och Panodil Zapp.
Dagens köp: Hudprodukter från Clinique, nässpray, halstabletter, tandtråd.
Dagens morgondag: Fika med mammorna och bebisarna. Det var länge sedan!

Nu: Lite superhjältefilm sen sova.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Thepas sa...

Men gud så snällt och fint skrivet! Jag blir alldeles till mig av lycka! Jag lovar att försöka fortsätta förbättra mig och hoppas att bloggen inte blir tråkig nu när jag snart går tillbaka till jobbet och inte kan blogga lika frekvent.

Annan mamma sa...

Angående overallsbristen - det finns väl bra mycket mer än PoP på tradera, t ex kan du säkert hitta en lindexoverall eller nån annan enklare variant. Ett annat tips är att kolla 2nd hand-butiker, barnspecialiserade eller bara vanliga som t ex Myrorna. Såg en del bebisytterkläder på stadsmissionen här i sthlm idag så det borde väl finnas ett någorlunda utbud i gbg också.

Thepas sa...

Jo, det finns andra overaller än pop på Tradera. Men utbudet är inte så stort som man tror. Problemet är egentligen att vi är så kräsna, jag och mannen.

Eleonor sa...

De vinterkläder som finns nu reas ju ut så det är inte mycket kvar kan jag tänka. Vi har en stl 68 som är stor, men skulle den inte klara hela vintern så har vi lånat en i stl 80 också, som ligger i garderoben och vilar sig :) (matchande mössa och vantar följde med i lånet :) )

disa sa...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室