23 december 2009

Stora killen sover i egna rummet

Det har ju varit ett par veckor med väldigt lite sömn igen och därför bestämde vi oss för att nu var det dags att ge Theodore ett eget rum att sova i. Han hade egentligen redan ett rum men det användes som skötrum/skräpförvaring. Vi bar och slängde och sorterade och möblerade och nu har lilleman sin lilla spjälsäng i sitt alldeles egna rum.

Han sov där natten till idag och med bara tre uppvakningar var det succé med dagens mått mätt. Han vaknade visserligen redan vid halv sex i morse men efter lite mys i vår säng somnade han om och vaknade inte förrän efter åtta.

Nu sover han gott i sitt rum igen efter en sen kväll hos Stefan och Josefin där vi åt kålpudding och gjorde julgodis. Vi kom inte hem förrän 20:30 och då hade Theo sovit i vagnen hela vägen hem. Jag var orolig att han inte skulle vilja somna om i sängen men pappan bar upp honom så fint och fick av honom kläderna så försiktigt att det gick hur bra som helst att somna om.

Annars har vi bara städa och fixat hemma idag. Julgranen kläddes, tvätt sorterades, tvättid bokades, damm torkades, saker lades på sin rätta plats. Sovrummet, hallen och badrummet är i stort sett klara. Imorgon städar vi köket, klädkammaren, lillens rum och övervåningen. För en gångs skull känner jag mig sugen på att pyssla och fixa i hemmet. Det är så mysigt! På annandagen kommer min pappa hit tillsammans med sin sambo och då ska jag höra om de vill hjälpa mig att måla om två små byråer som vi tänkte ha i Theos rum. Mys!

Och imorgon är det alltså julafton. Den ska firas i all myshet här hemma bara vi tre. Vi ska pyssla hemma och öppna paketen under granen. Theodore ska få dra i papper och snören tills han tröttnar. Till kvällen kommer Stefan och Josefin (med julgodiset!). Vi ska äta och softa typ.

Det blir nog en fin dag men det roligaste kommer ju sen på annandagen, pappa och sambon hämtar nämligen med sig Edward från Stockholm så då blir vi hela stora familjen ända fram till nyår (då pappa tyvärr åkt hem men svärisarna kommit istället).

Fint blir'e!

Dagens humör: Bra!
Dagens natt: Ganska bra, bara tre vakningar.
Dagens väder: Snöigt.
Dagens frukost: 2 rostiga mackor med ost och lite fil med cornflakes
.
Dagens lunch:
Köttfärslimpa och svamprisotto.
Dagens middag:
Kålpudding med kokt potatis, pepparsås och lingon.
Dagens godis: Lite julgodis.
Dagens klädsel:
Blå jeans, svart linne, gul-rosa-blå-svart-mönstrad top, svarta för stora strumpor med blå och rosa ränder - lånade av mannen.
Dagens frisyr: Snedlugg och två hårspännen.
Dagens smink: Nej.
Dagens bästa: Fint på nästan hela undervåningen.
Dagens sämsta: Inget tror jag.
Dagens vill ha: Julgodis.
Dagens utflykt: Stefan och Josefin.
Dagens handarbete: Inget. Har lite lust att virka men hinner inte.
Dagens musik: Stefan-blandning. Alltså som en tripp tillbak till -99 eller kanske -01.
Dagens saknad: Min familj, den gamla alltså.
Dagens dummaste:
Spårvagnarna som spårade ur så att trafiken stod helt still och mina pojkar inte kunde åka till MAXI.
Dagens sjuka: Inget.
Dagens drog: Jugranslukt.
Dagens köp: Julgodisgrejer.
Dagens morgondag: Julafton!!

Nu: Se om jag ska småäta något... jag vill virka men borde sova. Det är sent för en bebismamma.

Inga kommentarer: