30 maj 2012

Nytt i garderoben och vavoom!

Idag har jag shoppat kläder! Det var inte igår vill jag lova men trots att min garderob är knökfull fanns där knappt ett enda sommarplagg jag kunde ha. Allt var trasigt eller för litet. Mest för litet. 

Jag hade lite kuponger och rabatter på Lindex och bestämde mig för att ta en titt på deras Generous-avdelning. Jag har hört att de skärpt till sig lite på plus size-fronten de senaste säsongerna och jag är nog beredd att hålla med. Möjligtvis med reservationen att jag tycker att det lilla skamhörnet är lite väl litet jämfört med resten av butiken. Bäst vore ju om de flesta kläderna som säljs gjordes i en "vanlig" och en "plus size"-modell. Såklart. Jag såg i alla fall en hel del fint och kom hem med två klänningar, tre par leggings (svarta och vita, två korta ett par långa), en tunnstickad tröja, två nagellack och en mascara. Och jag fick över 400 kronor i rabatt!

Vanlig svart ärmlös klänning.
Skönt och svalt vardagsplagg för 199 kronor (-59,70 i rabatt).

Svart kortärmad klänning med bege prickar och vita svalor.
199 kronor  (-59,70 i rabatt) .

Fina svalmönstret.

Lång finstickad randig tröja med bröstficka.
299 kronor (-89,70 i rabatt).

De svarta ränderna glittrar fint.
Två fina nagellack och en mycket nödvändig mascara åkte också ned i påsen. 25 kronor styck för nagellacken (-10 kronor rabatt), 145 kronor för mascaran (-46 kronor rabatt).
Leggingsarna bhöver jag knappast visa, de är helt vanliga svart och vita i bomull. Ta tre betala för två.

Nu kanske ni tror att min shoppingrunda slutade där, men icke. Jag tog tag i ett problem som jag sopat under mattan i evigheter. Jag behövde desperat en ny bh. 

Jag har alltid varit av den storbystade sorten och varit rätt nöjd med det. Sedan blev jag sjuk och gick upp massor i vikt vilket såklart medförde att även brösten växte. Dessutom har jag ju kört en amningsrunda och man kan säga att de bröst jag såg i spegeln när jag var 25 knappast liknar det jag ser idag. Om man säger. Det krävs helt andra medel för att hålla de här raringarna på plats.

Jag har inte orkat ens tänka tanken på att ge mig ut i djungeln och ställa mig i de där hemska provrummen. Ledsen över att bara ett fåtal butiker ens har min storlek. Så jag har släpat omkring i sköna men mycket osmickrande tant-bh:ar istället. 

Nu började till och med de ge upp och när jag insåg att jag bara hade en enda bh kvar som ens passade insåg jag att jag var tvungen att göra något. Så nu gjorde jag det. Och herregud! När jag tryckte in titsen i en riktig (gigantisk) bh fick jag en chock. De är enorma! Hur sjutton ska jag klä mig för att inte se ut som tuttfia royale med de här? Som jag sa innan har jag alltid varit ganska nöjd med att vara bystig men jag har aldrig riktigt gillat att visa upp dem i djupa urringningar och så. Har man stora bröst blir det väldigt lätt vulgärt även med en ganska beskedlig ringning. Den här bysten blir inte lätt att dölja, men det är väl bara att gilla läget antar jag.

För mycket av det goda?
Bh:n köpte jag på Change med 10 % rabatt.

3 kommentarer:

Jenky sa...

Köpa bh alltså... inte det lättaste. Jag har aldrig ens varit på Change. Är det någon slags underklädesbutik eller? Den var fin!

Thepas sa...

Ja, Change är en dansk underklädeskedja som jag tycker är jättebra. De har storlekar från A-kupa till H, och från omkrets 65 till 90. Priserna är helt ok också.

Annagreta sa...

Supersöt svaleklänning, och SHIT MAMA vilken hylla! Mycket tjusigt.