08 mars 2012

Ljusare tider syns vid horisonten!

Yey! Idag ringde en läkare och meddelade mig att den obehagliga undersökningen visar att tumören med största säkerhet sitter på vänster sida i hypofysen. Nu ska en remiss skickas till neurokirurgerna som ska ge mig en operationstid! Tjoho!

Hon sa också att de vill få ned mina höga kortisolvärden inför operationen och att jag därför ska få en medicin som dämpar produktionen. Då ska jag börja må lite bättre och en del av symptomen ska mildras. Trippel-yey! Anledningen till att jag inte fått medicinen tidigare är att det ju inte går att göra alla nödvändiga undersökningar om man mixtrat med kortisolproduktionen - för då visar de ju inte korrekta provsvar. Läkaren ska bara prata med sin överläkare och så ringer hon upp mig imorgon eftermiddag och berättar mer.

Jag längtar, längtar, längtar efter att få må lite bättre. Det är rätt tungt nu och jag är trött. Det har varit ganska mycket de senaste veckorna och det märks i kroppen. Idag har jag bara släpat runt i pyjamasen men varit jättetrött ändå. Pappan och pojken fick åka ut på utflykt själva - till Lejonet och Björnen på Danska vägen!

Smaskens!
Och Celine, här kommer före- och efterbilder på Theodore och hans frippa!

Före ...
... och efter. Det kanske inte ser ut att vara så stor skillnad men det är det.
Innan gick luggen ned ända till hakan och bakhuvudet var ett enda rufs.
Nu är håret mjukt och fint och lockarna har kommit tillbaka!

5 kommentarer:

Caroline sa...

Hej vännen!
jag blir så glad av att läsa att det verkar som att det helt klart kommer hända något till det bättre nu snart. Hurra för det! Hoppas op blir snart!!!
kram!

Mary sa...

Jajamensan fattas bara! nu kommer det bara bli bättre å bättre till sommarn. Och då kommer vi kunna sitta i solen och lapa glass och snacka strunt. Kram till dig

Jennie sa...

Å så roligt att höra att det börjar ljusna och att en op är i antågande...och att lindrande mediciner är på gång! Denna våren och sommaren kommer bli bra:)
Kram och ha en skön helg

Maria Saline sa...

Härligt!!!
Nu är Theo än mer en lite K-G!!!

StickLena =KnitLena sa...

Nu har jag läst vad som bråkar med dig. För några dagar sedan läste jag i en gammal Allers om en kille som var 2.08 meter lång. Tumör på hypofysen kan tydligen ge olika problem. Jag tror att det är ganska vanligt med operation av tumör där och den sitter ju inte mitt i hjärnan utan längst fram i pannan. Så från mitt perspektiv finns en fördel i läget. Kan ju berätta att jag för två år sedan fick demensdiagnos och min hjärnas röntgenbilder är inte så roliga att se på...