10 mars 2012

Det är nu, det är nu det börjar!

Igår hämtade jag ut medicinen som ska göra mig lite friskare inför operationen. Fungoral heter den, och det är lite lustigt för det är egentligen en medicin mot svampinfektioner. Märkligt hur samma verksamma ämnen kan påverka olika åkommor.

Jag tog alltså de första två tabletterna igår men jag vet inte hur lång tid det ska ta innan man märker någon skillnad. Enligt läkaren ska det gå "ganska fort" men det är ju en minst sagt relativ term. Om två veckor ska jag in och ta blodprover för att se dels om kortisolvärdena sjunkit, dels om levern tagit skada - för det är tydligen en av biverkningarna.

Så länge njuter jag av solen och vetskapen att nu vänder det mot det bättre! Ni hänger väl med på resan?

Här börjar vi. Trött, tjock, svullen, tunnhårig, finnig, rödflammig osv.
Hur ser det ut om två veckor tro?

5 kommentarer:

Fancy Lane sa...

Jag tycker det är starkt att du vågar visa dig! Alla sjukdomar behöver ett ansikte. Nu menar jag inte att du ska bli det för Cushings. Men det är först när man ser folk i egen ålder som man kan inse vidden av sjukdomar/problem!
Kram fröken sköldkörtel & pco:are med skäggväxt

lisakristin sa...

Heja!

Knit-Marie sa...

Självklart är jag med på din resa. Hoppas du känner stödet från andra sidan landet!

Jennie sa...

Du har mitt stöd, Therese!! Jag följer dig här i bloggen och peppar dig så gott jag kan. Jag tycker det är strongt av dig att vilja dela med dig och försöka förklara hur du känner. En vacker dag ska det bli bra igen, du ska kunna känna igen dig i spegeln när du tittar, känna dig lättare och piggare. Tröttmössan slänger du i byrån tillsammans med de andra mössorna nu till våren:) Du kommer skutta omkring i dina klänningar snart, det är vad jag tror...en operation senare! Kram från Skåneland

StickLena =KnitLena sa...

Fungoral känner jag igen. Har använt det i schampoform emot svamp. Svamptillväxt kan vi ju ha i magen också, kanske är det därför du får det i tabletter. Jag läser din blogg baklänges, så jag vet inte vad du har för sjukdom än, men förstår att den inte är så vanlig och kräver operation. Med tiden klarnar det nog för mig....