03 januari 2012

När man ringer Kontaktpunkten kan det gå fort

Det vill till att man orkar engagera sig om man vill få saker att hända. Lite tråkigt såklart att den som inte vill/orkar vara tjatig får vänta längre på sin vård än oss andra, men det är lite skönt att känna att man kan göra någonting - att någon lyssnar när man säger att man mår dåligt.

Förra gången jag ringde till Kontaktpunkten blev jag ju inlagd på Östra för utredning, snabbt som attan. Nu när jag ringde idag igen för att höra hur det går med min remiss blev det tal om inläggning på Sahlgrenska i stället. Jag pratade först med en ... sköterksa tror jag ... som ringde upp avdelningen (132, Endokrin) och frågade om mig. Hon tog mitt nummer och meddelade att de skulle meddela mig någon gång i veckan. En liten stund senare ringde en läkare upp och sa att han skulle tala med sin överläkare imorgon men att vi preliminärt kan tala om en inläggning den sextonde januari. Han ska höra av sig igen i morgon.

Det rör på sig!

1 kommentar:

Caroline sa...

Hej vännen!
Ja precis så är det, man måste ligga på om och om igen... Det är jobbigt.... Det är inte för intet att man "måste vara frisk för vara sjuk"... Det är mycket som rör tider osv som man själv kan påverka... Nu är ju Leia sjuk o jag får verkligen engagera mig flera h per dag i detta....
En stor kram till dig, hoppas de lägger in dig SNABBT!!!