17 augusti 2011

LCHF-bröd-bonanza!

Ikväll tänker jag baka en ny LCHF-limpa. Det kan vara så att den första redan håller på att ta slut trots att det bara är jag som har ätit av den. Det kan vara så att det bara är en dryg femtedel kvar eller så. Efter fyra dagar. Det kan vara så att jag har gått lite bananas med mackorna och ätit två varje morgon och kväll. Minst alltså.

Men strunt i det, för det är faktiskt LCHF-bröd och inte kanelbullar vi snackar om. Någon måtta får det vara på självspäkandet för att livet ska vara levbart tycker jag.

Men vad ska jag ha i kvällens bröd tycker ni? Jag behåller basen som den är men utesluter brödkryddorna till förmån för egen smaksättning. Jag funderar på att tillsätta hela valnötter eller lite bär. Kanske blåbär? Jag har i och för sig tänkt ha ost på mackorna och då blir blåbär kanske lite för sötsliskigt. Lingon borde vara gott, de är lite syrligare. Lingon, ett rivet äpple eller kanske valnötter och havssalt? Vad tror ni?

3 kommentarer:

Celine - En Aspergare i mängden sa...

Vet bara att morötter är gott i bröd, men de är ju inte LCHF, lingon gott det med och solroskärnor. =)

Linda sa...

Valnötter låter ju smaskigare än smaskigast! Hur är det med pumpakärnor..? Får man äta det? För det är ju göttäta i såna fall. Jag ska nog prova lite lchf när druvan är född (när amning funkar och vardagen lagt sig lite). Duktig du ät thepas! :)

Lubbsen sa...

Jag bakade detta bröd igår och böt ut en dl linfrön och brödkryddan mot 2 dl cocos. Blev hur gott som helst! =)