14 april 2011

Theodores första cykel

Igår kom ett paket på posten. Ett paket som föräldrarna Sharp gått och väntat på med spänd förväntan. I paketet låg nämligen Theodores första cykel! Vi visste att han skulle bli överförtjust men inte kunde vi tro att det skulle bli sådan succé som det visade sig bli. Pojken sken upp som en sol och ville inte släppa cykeln ur grepp eller blick på flera timmar. Det var först efter ananas-muta som han gick med på att gå hem över huvud taget.

"Gå-med-cykel"-tekniken bemästrade cyklar'n nästan med en gång. En eller två små vurpor så hade han koll på balans och styrning.

Nej. Jag tänker inte gå hem.

Men ok då. Om jag får två hela ananasburkar.
Duktiga pojken cyklade både till och från dagis idag. 50 minuter tog det enkel väg. Vad gör man inte för sina barn. När han kom hem fick han en egen cykelnyckel (min gamla avbrutna) som han själv kunde "låsa" sin cykel med. Sedan lades den i jackfickan - som mammas nyckel. Han var mycket nöjd.

7 kommentarer:

Chris sa...

Vad kul!
Den var ju snygg. :)

Jenky sa...

Är det alltså som en vanlig liten cykel fast utan pedaler? Sitter han på sadeln och kutar runt då eller hur fungerar det?

Thepas sa...

Jenky: Ja precis, en cykel utan trampor. Så småningom är det tänkt att han ska göra just så - sitta på den och sparka sig fram. Men än så länge går han bara med den. Han har nog 1: inte fattat att han kan sitta och sparka sig fram och han har nog 2: inte balansen för det ännu. Men kul har han!

Jennie sa...

Nä men å så gulligt:) Lova premiärcyklade häromdagen men hon hajade inte det här med tramporna riktigt, hihi:) Hon har en 12 tum med stödhjul, men det kommer ta ett par gånger att träna upp trampandet
Kram

Louise sa...

Har också tittat på en sån men det har stått ca 3 år på dom så jag har inte vågat testa till Emma ännu. Får nog fundera lite till...

Thepas sa...

Louise: De andra vi tittat på har också varit från tre år. 12-tummarna. Men den här är från två år och är bara 10 tum, så den passar perfekt! Vi kan verkligen rekommendera den här cykeln till cykelsugna tvååringar. Vi köpte vår på lekmer.se

Anette sa...

Men gud så söt han är på sin cykel och vad stolt han ser ut!