15 mars 2011

Tack och hjälp!

Tack alla som kommenterat och berättat vilka ni är, och tack alla som läser men inte kommenterat. Jag tycker om er alla så mycket!

Nu till mitt "hjälp!". Jag har fått en beställning på Theos fina gå-bort-kofta men jag har garnproblem! Theos kofta stickade jag i Drops Karisma Superwash men jag tycker att den är lite lite stickig och tänkte därför sticka den här beställningskoftan i Drops Merino Extra Fine (som mönstret dessutom föreslår). Problemet är att det garnet inte finns i den färg jag behöver. Naturvit/benvit är inga problem men jag behöver också en klarröd och den röda som syns i färgkartan är lite mer vinröd eller mörkröd.

Så vad har jag för alternativ? Karisman finns i en jättefin klarröd men är ju lite stickig. Vad tror ni om Drops Lima? Är det någon som stickat med det garnet?


 Jag behöver ett mjukt och mysigt klarrött garn med stickfasthet 21m=10cm. Det får inte vara hutlöst dyrt heller. Gärna. Är det någon som har några förslag?

Uppdatering: Lima - som en blandning mellan Karisma och Merino Extra Fine, det låter ju väldigt bra på pappret. Jag ska ta mig till Deisys Design och titta på färgerna. Om den röda inte är klar nog får jag nog försöka övertala beställaren att köra på Karisma i alla fall. Jättestickigt är det ju inte ... 

Uppdatering 2: Liman kändes ju jättebra! Mjuk och fin men med lite struktur av ullen. Jag jämförde den röda färgen mot Karisman och den var helt klart klarröd och inte vinröd. Den blir det! Nu behöver jag bara sticka en ordentlig provruta för den här garnet har lite färre meter/50 gram men fortfarande 21 maskor på 10 centimeter. Pepp!

Uppdatering 3: Men icke att förglömma, näst på tur i beställningslistan står en virkad katt och den har jag just satt tänderna i. Så att säga. Det blir ett spännande projekt för jag kan ju inte virka. Förutom mormorsrutor. Hittills har jag bara kommit några varv på första delen (huvudet) och det ser fint ut. Nu sitter jag med de där nybörjarproblemen som jag minns från stickningen - att inte veta var varvet börjar och att inte se om jag ökade i den förra maskan eller inte. Sådant som man lär sig se efter hand men som i början är oerhört förvirrande och frustrerande. Men också pepp!

2 kommentarer:

Cina sa...

Lima är någonstans mellan Karisma och Merinon i mjukhet. Fast den är inte riktigt klarröd den heller. Jag gillar ju Karisma så jag röstar för den ändå.

//Cina - som läst din blogg så länge att jag inte minns sen när och är superdålig på att kommentera.
;)

Cissi sa...

jag läser ibland jag med :) Nu ska jag se om jag kan hitta handbolls resultatet. Lycka till imorgon!Cissi