09 september 2010

Meh! Folkvett?

Alltså, få saker gör mig så irriterad som människor utan folkvett. Just denna morgon (och typ alla andra vardagsmorgnar och eftermiddagar) irriterar jag mig extra mycket på personer utan trafikvett. Vareviga morgon och eftermiddag måste jag väja, tvärnita och plinga på människor som helt sonika går ut i cykelvägen utan att se sig för/går i mitten av cykelvägen eller helt enkelt cyklar/går på fel sida vägen. Hur svårt kan det vara att röra sig på rätt sida vägen? Har man lite svårt för höger och vänster finns för sjutton en pil mitt på vägen som säger vilken sida man ska gå på beroende på vilket håll man ska.

De kan låta som att jag är en gnällkärring och det är jag också. Deal! Jag tycker faktiskt att det är skitirriterande att få bromsa och väja bara för att människor är nonchalanta. Dessutom är det farligt.

Jag vill härmed tillägga att detta sura grininlägg inte har någoning att göra med att Theodore vaknade klockan tre i morse och tyckte att det var morgon. Det har det faktisk inte. Jag är sur över det här varje dag.

Med vänlig hälsning
Surkärringen

4 kommentarer:

lisa sa...

Tyvärr går det inte att låta bli att bli en surkärring om man cyklar till och från jobbet. Både gångare, bilistr, men tyvärr också andra cyklister, kan ju göra en smått galen! Jag lider med dig!

Knit-Marie sa...

OK...cykel/fotgängarkriget är igång. Kul! Kanske borde jag starta ett cykel/bilförarkrig medan vi ändå håller på? Jag kör bil i jobbet och kan inte räkna alla de gånger jag nästan kört ihjäl cyklister som verkar komma från ingenstans och cyklar rakt ut över obevakade övergångsställen. Självmordsbenägna cyklister utan lampa eller reflexer under den mörka årstiden ska vi inte tala om. Morr!

Thepas sa...

Död till ALLA utan folkvett i trafiken. Hur de än tar sig fram!

Jenky sa...

Håller med.