16 augusti 2010

Dagisbarn

Theodore ligger i sin säng och sover. Ibland vaknar han av förkylningshostan som envist hänger kvar men äntligen sover han bra igen. Det behöver han, för imorgon är en stor dag. Imorgon blir han ett dagisbarn. Jag blir förskolebarnförälder. Jag och mannen ska båda vara med under första inskolningsdagen som är från nio till två. Det känns fint och bra. Jag hoppas bara att förkylningen är helt borta imorgon så att han inte är så mammig/pappig. Annars får det gå bra ändå. Det ska bli spännande!

Annars har vi repat oss rätt bra, mannen är piggare och jobbar och jag håller ihop trots tungt huvud och rinnande näsa.

Jag vill förresten rapportera om ännu en sak som Theo kan. Han vet var han bor! Vi gick hem från Konsum och pojken fick gå själv eftersom det är tråkigt att åka vagn hela tiden. Vi gick över gården och han följde snällt efter mig. När vi närmade oss vår port bestämde jag mig för att gå vidare och låta honom leka lite vid klätterställningen men Theodore gick bestämt mot vår port och stannade utanför. Alltså, det tog mig ett par veckor innan jag fattade vilken port som var vår. Alla är ju likadana. Duktig!

Theodore börjar förstå så mycket och det är roligt att göra saker med honom. Han förstår precis när jag säger att vi ska ta hostmedicin - då går han mot kylskåpet och sträcker upp armarna. Eller när vi är på övervåningen och jag säger att vi ska gå och sova - då traskar han fram till trappgrinden och börjar fippla med låset. Duktiga karln! Dessutom börjar han bli en hejare på att äta själv och han är i princip proffs på att dricka ur glas. Min lilla kille!

Vi ses imorgon, då får ni se bilder på dagisbarnet!

7 kommentarer:

Nabil El Alaoui Sossey sa...

Yay!

Knit-Marie sa...

Dagis! Spännande resa in i yttervärlden. Klara börjar sin 3dagars inskolning imorgon och jag har ägnat helgen åt att sy namnlappar i 100 plagg! Heja mig. Och Heja Klara - hoppas hon känner att hon har nåt alldeles eget roligt nu (utan lillebror).

Eleonor sa...

Lycka till i morgon!
Häftigt att han vet vilken port som är eran! Det är så kul att upptäcka saker barnet förstår.

Jenky sa...

Ja, lycka till i morgon! Så spännande! Och duktiga Theo. Mitt första riktiga minne är från när jag var två år gammal och såå långt kvar är det inte innan Theodorsky är i den åldern själv. Underlig tanke. :D En liten person.

Anette sa...

Åh vad spännande med första dagisdagen! Hoppas han mår bra och att han tycker det är kul! Här får du ett tips på en sida där du kan beställa namnlappar som man stryker på, de är kanonbra och passar utmärkt att stryka på i strumporna t ex. Även klisterlapparna är jättebra till allt möjligt, de sitter väldigt bra.

http://www.namnlappar.se

Annars skriver jag namnet i barnens kläder med märkpenna för textil, snabbt och enkelt!

Caroline sa...

Hej vännen!
Hoppas första dagen på förskolan gick bra! och att han är frisk nu. visst känns det speciellt med dagisbarn?
Tänk, jag har TVå st fom i morgon! Helt otroligt, när hände detta?
Vad duktig han är lilleman, och det är ju så roligt när man inser hur mkt de kan.
kram!!

Knit-Marie sa...

Stryka på, skriva i eller sy...alla sätt är bra och gillas av förskolepersonal (tro mig!), men om plaggen ska vidare på något sätt, så är det bäst att sy.