09 juli 2010

Lilla underverket

Jenny undrade om Theodore kan sätta på teven själv.

Nej, han kan inte sätta på teven. Han kan trycka på random knappar på fjärrkontrollen medan han tittar på teven och ser vad som händer.

Han kan däremot blixtsnabbt öppna batteriluckan på fjärrkontroller av Samsung-modell. Och så kan han sätta på radion i stereoanläggningen i vårt sovrum.

Och en duktig sak till: Han kan micra sin gröt! Jag häller upp vatten i tallriken och bär den och Theo till micron. Han öppnar dörren, jag ställer in tallriken, han stänger dörren och trycker på startknappen. Vi väntar i 30 sekunder tills det piper, då öppnar han dörren och jag tar ut tallriken.

Han är så duktig min lille man.

Jag kan dessutom tillägga att jag och min man nu kan gå ut med att Theodores första riktiga ord är "nej". I en mängd olika former. Pillemariska och bedårande "nääej", charmiga "nä" med glimten i ögat och koncisa "nej" med tillhörande huvudskak. Vi vet att han kan nicka också men han gör det sällan. Det mesta är "nej" just nu, vare sig det är "ja" eller "nej" han menar.

3 kommentarer:

Anette sa...

Det är nåt magiskt med barn och fjärrkontroller. Både Marcus och Elin var besatta av dem som småttingar. Och ja, när de kommit på hur man får bort batteriluckan och gör det femtielva gånger på en dag så kommer tejpen fram. :-)

Jenky sa...

Så rart att han älskar att säga nej. :D Hoppas ni fångar det på film snart! Och duktig som kan hjälpa till med gröten. Det är så spännande nu när han börjar göra saker själv! Sätter han på radion för att lyssna på musik eller för att det är roligt att trycka på knappen?

Thepas sa...

Jenka: Både och tror jag. Han älskar musik och diggar och dansar så fort han hör några beats. Å andra sidan älskar han knappar också.