05 juli 2010

Kusinlunch och TB

Idag bjöd min käre kusinvitamin, doktor Tobias, mig på lunch. Han svängde över från jobbet i Skövde bara för att äta sallad på Deli-stället bredvid Aldardos och glass från Macke-D. Mycket trevligt.

Han berättade om hur det kändes att vara en alldeles ny läkare och skriva ut recept och remisser hit och dit. Och rädda människor och inte rädda människor. Det ger en liksom lite perspektiv på livet. Arbetslivet i alla fall. Om jag har en dålig dag och gör något fatalt fel är det värsta tänkbara scenariot att kund/vi förlorar massor av pengar och jag får skäll. Byt ut mitt yrke mot en läkares och konsekvenserna är helt andra. Jag är mycket nöjd med mitt yrkesval.

Nöjd är jag även med de paket som låg och väntade på mig på Konsum. Ett Buzzador-paket innehållande Berocca Boost (som jag tänkte utvärdera lite senare när jag testat några gånger) och ett åttapack True Blood-böcker att sätta tänderna i (hehe ... he). Yes, jag tänkte nära tonåringen i mig genom att bejaka mina forna vampyrbesattheter. Och det är ju inte som att det är Twilight liksom. True Blood är ju bra. Ju. Inte lika tonårigt va? Visst? Eller hur? Skit samma. Det kommer att bli så bra i alla fall.

Imorgon bitti blir det mysigt vettu, för då ska vi hälsa på Theodores dagis. Jag och Theo har varit där en gång förut, i januari, men för mannen blir det första gången. Pepp!

2 kommentarer:

Jenka sa...

Haha, men! Twilight-böckerna är faktiskt spännande. Första boken är väl mest irriterande men sen är man hooked. Men ska man läsa det får man ta det för vad det är: ungdomsböcker. Filmerna däremot är helt värdelösa. Det är som om de hade radat upp varannan del i boken och kortat ner det till en scen på 1 sekund. Helt osammanhängande och framför allt cheesy och pinsamt. :D

Jag har hört att Charlaine Harris-böckerna inte är så himla bra däremot så jag ser fram emot en recension! :) De har visst ändrat nästan allt i serien?

Anette sa...

Eh... jag är nog lite "efter". Älskar True Blood, TV-serien, men hade ingen aning om att den baserades på böcker. Trodde faktiskt det var en skriven TV-serie. Vi har sett avsnitt 1-2 av säsong 3 som går i USA nu. Och väntar ivrigt på att avsnitt 3 ska bli översatt.