03 juni 2010

Morot eller inte?

Ja, det här är på skoj och ja, jag kan använda Photoshop egentligen. Jag orkade bara inte. Det är ju mitt i natten för bövelen.

Jag är så ooootrooooligt trött på mitt hår. Det är en enda trasslig dassig mörkbrun matta som hänger från min skalp.

Jag vet att det går att avhjälpa genom att klippa topparna. Då försvinner åtminstone trassligheten och det blir lite mer liv. Det finns på listan över saker att göra.

Men.

Jag tror inte att det hjälper. Jag behöver någonting nytt men jag är inte redo för en ny frisyr eftersom ny frisyr betyder kortare hår och det är jag absolut inte redo för. Ny hårfärg däremot. Jag har varit mörkbrunhårig de senaste tio åren eller så (med några blonda och röda snedsteg) och det börjar kännas lite tradigt. Jag vet att jag inte vill bli blond, eller mörkblond/råttfärgad som jag är i original. Inte heller känner jag mig sugen på den där eldröda eller leksaksröda färgen jag sportade under gymnasietiden. Rödorange däremot. Det känns fräscht! Som Lova. Så rött typ.

Jag är bara rädd för följande:
  • Att en röd hårfärg får mig att bli skär i skinnet. Alltså att min bleka och rödlätta hy blir ännu mer rödlätt. Vad tror ni?
  • Att jag inte lyckas få till rätt röda färg och att det antingen blir för jordgubbsrött eller neonorange.
  • Att mitt hår helt enkelt självdör av blekningen plus rödfärgningen. Vad tror ni?
Den enkla lösningen är ju att gå till en frisör och få håret toppar, ordentligt och riktigt avfärgat och sedan färgat i rätt färg. Men hallå, jag har precis fått en cykel med tillbehör. Det är många tusenlappar. Så det blir toppklippning av medeldyr frisör och färgexperiment hemma.

Förra gången jag gick från mörkt till ljusare hår slingade jag det blont med jämna mellanrum tills det var ljust. Men då var jag korthårig och det var liksom ingen big deal. Nu har jag lång-långt hår och det är färgat massor av gånger. Det kan bli hur som helst.

Vågar jag?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker du passar så bra i den färg du har! den är sååå bra till din hud! jag är kanske jättetråkig och anti-changes, men..ändå..det är fint! Jag kan hjälpa dig toppa gratis om du orkar vänta till efternästa helg../Sushila

lisa sa...

Den där rödorange ser mycket snygg ut, tycker jag. Och en rödlätt hy till det behöver inte alls bli fel. Men själv har jag bara haft kort hår när jag har förgat det, så jag har ingen erfarenhet av hur långt hår beter sig, om man ska bleka och färga i annan färg om det är färgat innan... Om du innerst inne känner att du kan leva med att behöva klippa håret riktigt kort, så tycker jag du ska satsa på färgning! (kort hår är ju så gött, så om färgningen skulle misslyckas, se det som en spark i baken att klippa kort...)

Anonym sa...

Jag är ju väldigt tveksam till om jag vägar bli rödhårig igen. Kanske kommer jag över den värsta frustrationen om jag bara får topparna klippta, så det erbjudandet tar jag gärna!

/Therese

Jenky sa...

Min erfarenhet är ju att all slags "ljusa upp håret själv hemma" går åt helvete. Eftersom man sällan nöjer sig med den första nyansen och fortsätter att avfärga och avfärga tills det bara ser för jävligt ut helt enkelt. :D Plus att rötterna ALLTID blir knallvita och resten av håret i följande skala uppifrån och ner: gul, ljusorange, orange, mörkbrun, svart. Ja, du vet ju vad jag pratar om. :D Jag tycker också att du passar så väldans bra i den färgen du har nu. Men om du ska avfärga det så rekommenderar jag verkligen, verkligen, verkligen att du går till en frisör. Och en frisör du litar på som kan och vill göra ett bra jobb. Mitt hår började ju som sagt brinna sist jag försökte hos en frisör som inte alls var med på noterna. :D :D Allt det här vet du ju redan men när man funtar på att mecka så mycket med håret själv behöver man nån som säger stopp. ;) Eller så blir du braveheart och testar ändå. Det kan ju bli fint ändå? / Hårfascisten med stora riset

Linda sa...

Jag håller med Jenka. Jag har liksom er många gånger försökt göra håret ljusare på egen hand och det blir ALDRIG bra. Man tror att det ska bli fint, men så slutar det alltid med knallvit utväxt-gult-orange-rött-mörkbrunt-svart. Och hur kul är det att se ut som en bredrandig tiger när man målat upp bilden av sig själv som värsta fräcka foxen? En enda gång har en avfärgning blivit bra på mig, och då gjorde jag den hos friör i flera omgångar. Och inte ens då blev det helt jämt, utan hon fick lägga på en ljusare brun och slinga upp håret.

Jäkla Thepas, nu blev jag ju sugen på att få fina sommarhåret! Med tanke på min icke-existerade a-kassa så lär jag väl få vänta lääänge. Ovärt!

Anonym sa...

Det fixar vi! /S vi bestämmer en tid när vi träffas på tisdag!
kram/Sushila