16 maj 2010

Pustar ut lite

Nu har vi varit och vinkat av Edward och farbror Andrew. Theodore ligger och sover och det är alldeles tyst här hemma. Snart börjar helgens F1-lopp och då blir det liv i luckan igen. Så jag tar den här pausen. Vilar ryggen och öronen lite. Pustar ut.

Helgen har varit så fin och bra. Brorsorna har lekt och varit snälla och söta. Igår blev det som planerat en tur till Bushuset och ICA MAXI i Mölndal. Barnen lekte järnet i de två och en halv timmarna vi var i inomhus-lekplatsen. Det är ett perfekt litet ställe när man har ett stort och ett litet barn. Den stora pojken kan leka helt självständigt och den lilla kan kravla runt i området "för barn under en meter" utan att bli överkörd av livsfarliga cykelbilar eller Bobby cars.

Senare på eftermiddagen hittade Edward två kompisar ute på gården och tog med sig dem in för att leka. Vi bjöd på saft och bullar och var så glada över att han äntligen fått lite jämnåriga kamrater att leka med här i Göteborg. Hoppas att de kan leka igen när Edward kommer nästa gång.

Långhelgen är nu nästan slut, och det har gått på ett kick, men vi har hunnit med massor av mysiga familjeaktiviteter. "Och dessutom," som Edward brukar säga, fick jag sovmorgon imorse! Det kan jag med hundra procent ärlighet säga är otroligt sällsynt. Faktum är att jag fick lite pyttesovmorgon igår också. Två dagar i rad har Theodore sovit lite mindre på förmiddagen och två morgnar i rad har han somnat om i vår säng efter att ha vaknat klockan sex. Igår sov han till någon gång innan åtta men imorse slog han till och sov nästan till nio! Det har han inte gjort sedan han var minibebis. Det rubbade ju rutinerna lite eftersom han brukar sova första middagsluren klockan tio så vi tog tillfället i akt och testade på att låta honom sova bara en gång. Alltså lade vi honom klockan ett och nu får vi se hur länge han sover. Och hur kvällen ter sig. Spännande!

Nu börjar försändningarna så nu har jag inte tid längre. Jag ska virka på min stora mormorsrutefilt och titta på bilar som åker runt, runt.

3 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Vi har haft Klara igår och idag (se blogg).
Hon sov visserligen 11 timmar, men vi är bortskämda med att sova lite längre på söndagsmorgnar. Men, vem klagar?
Vi ska träna in henne att vara hos oss ordentligt, tills det blir lite längre pass då syskonet kommer i juli.
Det är underligt att se den personlighetsförändring hon genomgår när päronen hämtar - busig och skrikig. Mor o far tror inte på oss när vi hävdar att hon har varit en nöjd och glad liten ängel tills dom kom.

Caroline sa...

Hej!
Ja men ni är absolut välkomna alla tre hit ut! :-) När vill ni komma? Antar att du jobbar alla dagar dagtid så en helg eller?
Härligt med virkning... men säg mig, vad är det hemliga med formel ett? Jag menar, ok om man fick köra själv men att titta på.... nja...
kram kram

ele sa...

kul med bus och kompisar!