13 april 2010

Mys istället för bråk

Får jag bara göra det själv går allt alldeles utmärkt.

Jag håller med om allt moster Anette skrev om tandborstningen bland kommentarerna till förra inlägget. Och vi har egentligen försökt att inte göra det till en stor grej men någonstans på vägen blev det så himla "viktigt". Så "viktigt" att vi glömde bort vad som var viktigt på riktigt. Så nu gör vi det lite mer till en lek igen. Vi är nöjda om tandborsten kommer in i munnen och får borsta lite. Sedan får han borsta själv. Då lär han sig att tandborstning är någonting som händer varje dag men inte är en jobbig grej. Och så får tänderna lite flour. Det känns som en bra lösning.

Vällingen har vi också pausat. Istället för att bråka om den där flaskan varje kväll är det lika bra att ge gröt istället. Varför bråka när man kan leka och mysa istället? Theodore är trots allt inte bebis så länge till. Trots och kamp kommer tids nog ändå. Han börjar ju bli så stor. Se bara när han leker i parken med sina nya skor!

6 kommentarer:

Caroline sa...

Helt rätt inställning. Vill de inte ha välling så varför truga?
Är det de fina vincent-skorna? Stella fick ju sina med. Fast jag är så petig så hon får ej krya runt i sandlådan med dem. De är ju trots allt ljusrosa. Med vita blommor. Hon går ju inte alls ännu.
kram

Thepas sa...

Japp, det är de nya Vincent-skorna. Vi låter honom leka och repa och smutsa ned dem hur mycket han vill. Det är ju trots allt ett par barnskor. De ska slitas med hälsan. Han får säkert nya till sommaren ändå. :)

Theodore går inte heller, men det känns skönt att han har skor när han är ute och utforskar. Så att han inte trampar på något vasst.

Jennie sa...

Va söt han är din lille lockiga kille, följer din blogg och tycker han är bedörande söt :)

Fina skor har han också!

Kram från Lova och mamma Jennie

Thepas sa...

Jennie: Tack så mycket och så roligt att du läser min blogg!

Thepas sa...

Jennie: Tack så mycket och så roligt att du läser min blogg!

ele sa...

Det gäller ju att välja fajterna. Och det är väl jättebra att barnen får borsta tändera lite själva också. Lina vill aldrig borsta själv på kvällen, kanske är hon för trött :)
Vi köpte första egna skorna i förra veckan. Också Vincent. Himla bra affär!