11 april 2010

Lilla herr Vill Bestämma Själv

Borstandet av Theodores tänder har verkligen blivit en mardröm för alla inblandade. Han hatar att få tänderna borstade. Det har kommit lite smygande, förut tyckte han att det var roligt, nu skriker han som en vansinnig och vi får hålla i armar och huvud för att komma åt tänderna. Det tar flera minuter efter att borstningen är gjord innan han kommer till sans igen. Han blir verkligen ursinnig, och sen ledsen. Det känns inte alls roligt men vi kan ju inte sluta borsta hans tänder.

Jag vet inte vad det beror på, kanske vill han bara bestämma själv. Det har ju kommit lite andra sådana tendenser. Som att han exempelvis numera vägrar välling och ibland inte vill äta om han inte får kladda själv.

Förhoppningsvis är det här någonting som kommer att gå över.

I övrigt blir storbebisen bara mer och mer charmig. Han busar och ler och har glimten i ögat. Han har blivit väldigt gosig och tycker om att kramas, pussas och gnugga våra ansikten mot varandra. Det märks tydligt att han är mer med i matchen också och kan trycka på knappar och förstår orsak-verkan lite mer. Han älskar att tulta runt med gåvagnen åt alla möjliga håll och kryper snabbare än blixten. Han kan inte gå eller stå själv men kan utan problem klättra upp för hela trappan (med en vuxen hack i häl givetvis).

1 kommentar:

Anette sa...

Jag tror alla småbarnsföräldrar haft problem med tandborstningen i varierande grad på sina småttingar. Både Elin och Marcus har varit knepiga när de var bebisar. Man får försöka hitta nåt sätt som funkar och inte göra så stor grej av det. Vi har sjungit och busat och skojat och då har det gått bättre.

Sen var det en tandsköterska som kom till öppna förskolan och sa att det är inte så jättenoga att borsta ordentligt när de är så små om de krånglar, det viktigaste är att det kommer in lite tandkräm i munnen. Får han hålla i tandborsten själv? Det är jättebra om han själv får göra det och tugga på den (med tandkräm på), då blir tänderna lite "borstade".