20 februari 2010

What she said!

Jag håller med Spiderchick till 100% i hennes inlägg om anonyma kommentarer.

Jag förstår faktiskt inte poängen med att kommentera anonymt. Har jag en åsikt som jag vill uttrycka till en specifik person så undertecknar jag med mitt namn (och bloggadress) och står för min åsikt. Om du inte gör detsamma så kommer ditt inlägg att bli raderat och glömt och alltså vara helt meningslöst - så gör dig icke besvär, tack.

Alltså kommer jag från och med idag att radera alla påhoppskommentarer som skrivs av anonyma fegfisar. Jag skriver i en blogg som är öppen för alla att läsa och jag har valt att tillåta kommentarer. Det betyder dock inte att jag har valt att behöva läsa massa ogrundade påhopp skrivna av anonyma människor som inte vet ett dugg om mig eller mitt liv.

(Snälla anonyma kommentarer gillas självklart fortfarande. Det är jag som sätter reglerna.)

10 kommentarer:

malin sa...

Jag skrev den första anonyma komentaren och jag hade inte tänkt att vara anonym men eftersom vi bara hade den dåliga datorn som lever sitt eget liv här hemma så var det enklast så. Jag står för det jag skrev. /Malin

Thepas sa...

Bra. Nu har du lämnat en namnmärkt kommentar och får således vara med.

Caroline sa...

Bra sagt! Håller helt med!
KRAM!!

Jenky sa...

Folk är dumma i huvudet och borde ge sig och skaffa sig ett eget liv. Så enkelt är det. Gillar man inte innehållet i en blogg får man väl sluta läsa.

Jenky sa...

Och det är förstås alltid enklare att vara anonym när man lämnar påhoppiga kommentarer. Det förstår ju alla! Jag undrar vad det är för ett praktiskt datorfel? :D

malin sa...

Sussis gamla dator och den funkar inte som den ska.. behöver iofs inte förklara mig. Men kände att det var likabra. /malin

Linda sa...

Alltså, thepas bloggar nog inte för att få poäng i hur bra eller dålig mamma hon är. Hon skulle lika gärna kunna skippa att berätta att theodor klädsimmade i bajan - men hade hon varit en bättre/sämre mamma för det? Jag vill mig väl minnas att den här typen av kommentarer har dykt upp här tidigare angående en video på theodor...kanske av samma skribent? Herregud, pojken har det finaste hem man kan ha. Ge er.

Thepas sa...

Det är sån himla tur att jag har så fina vänner som kan stå på min sida och få mig att känna mig bättre när personer som inte känner mig (och sådana som borde känna mig bättre) talar från den ruttna delen av sina hjärtan.

Tack för att ni är de bästa någonsin!

Annan mamma sa...

Intressant debatt. Men jag förstår inte vad som är så otroligt hemskt med att ett par anonyma kommentarer uttrycker sin åsikt - om de nu har fel är det väl bara att bemöta deras åsikter, eller ignorera dem. Visst kan man känna sig "påhoppad" men lite ifrågasättande från obekanta i cyberrymden är väl inget att bli knäckt av. Och visst är det väl trevligare om folk skriver under - om inte med en mailadress som man kanske inte vill lämna ut så i alla fall kanske med en signatur (den som bloggar är ju för merdelen läsare som inte känner personen bakom tämligen "anonym" också). Hursomhelst, vore intressant att höra en reflektion kring det som de anonyma tog upp - kan ju vara så enkelt som att, nej pappan lämnade inte bebisen helt obevakad i ett annat rum under en längre tid som det lät i det första inlägget. Eller oj nu hade vi tur men vi får se upp i fortsättningen. Själv anser jag att det är omöjligt att förute ett småbarns varje fara och jag tror alla föräldrar nån gång upptäcker att deras lille gjort något oförutsett - själv blev jag förvånad och lätt förskrämd när lillplutten drattade ur en säng när jag tyckte jag hade bra koll och satt i samma rum, men hej vad fort det gick.
Några tankar från mig bara...
/Annan mamma i Sthlm

Jenky sa...

Saken här är väl inte att Therese blir "knäckt" av anonyma kommentarer, utan att vissa inte har någon humor eller distans till det hon skriver och uppenbarligen inte kan läsa mellan raderna. Det är väl ganska självklart att hon inte skulle ha skrattat åt situationen om det hade handlat om liv och död. Och att vissa ( som borde känna henne bättre, som sagt ) väljer att se det som något helt galet dramatiskt än för vad det verkligen var. Och när det har hänt mer än en gång förstår jag faktiskt varför man väljer att ta bort de kommentarerna.