18 februari 2010

Nu smäller det

Jag snörvlar lite fortfarande men känner mig hyfsat pigg - så det blir träningspremiär imorgon bitti klockan 06:00. Det ska bli spännande att se exakt hur jättejobbigt det kommer att bli att

 • gå upp skittidigt,
 • trampa på crosstrainern igen (sist jag premiärtränade på en sån höll jag på att dö av mölksyra i benen efter tre minuter),
 • lyfta tunga vikter,
 • och sist men inte minst köra 20-30 minuter kondition.
Jag tror att jag nästan kommer att dö men att det kommer att vara roligt också. Intressant att se hur mycket folk som är där på morgonen och hur lång tid träningen kommer att ta. Min plan ser ut ungefär så här:
 1. Gå upp 05:30, äta en macka och en banan. Dra på träningskläderna och sätta upp håret i en tofs.
 2. Lämna hemmet 05:45 för att vara på gymet när det öppnar 06:00.
 3. Slänga in väskan i ett skåp, byta skor och vara i gymet runt 06:10.
 4. Uppvärmning till 06:20.
 5. Styrketräning till 07:10.
 6. Konditionsträning till 07:30 (20-30 minuter beroende på vad jag har tid med).
 7. Magträning och stretchning till 08:00
 8. Duscha, sminka, borsta och allt det där till 8:30.
 9. Gå till spåris och var på jobbet innan nio så att jag hinner göra lite gröt och äta innan jag börjar jobba.
Lite tight med tid är det, men jag hoppas på att själva styrketräningsdelen inte tar 50 minuter. Det är ett falskt hopp dock för jag tror att det kommer att ta längre tid än så. Jag får göra så mycket jag hinner, gymet öppnar ju 06 så jag kan inte gå dit tidigare.

Då återstår bara de jobbiga grejerna med att börja träna. Invägning och mätning (hemma alltså). Jag måste bara köpa ett måttband för det har jag tappat bort. Och en ny sport-bh för den har jag tappat bort. Ett nytt hänglås är redan inhandlat för det gamla har jag tappat bort.

Godnatt!

5 kommentarer:

lisa sa...

Lycka till!

Annagreta sa...

Herregud, vad du är duktig! Beundrar verkligen ditt engagemang och styrka. Heja!

Jenky sa...

Men shit! Två timmar på gymmet! Fanns det inget enklare alternativ? :D Imponerande.

Anette sa...

Oj! Vilket schema! Men du, det är inte meningen att man ska få mjölksyra efter 3 min på crosstrainern, då kör du alldeles för tungt motstånd. Var inte överambitiös i början, det är ett vanligt misstag många gör. Vilket gör att man tappar sugen eller skadar sig. Och vet du vad - när du ska träna på morgonen ska du se till att äta ordentligt med protein och långsamma kolhydrater på kvällen innan. Fil med keso, kanel och müsli eller All Bran flingor t ex.
Sen direkt efter träningen äter du snabba kolhydrater och protein igen. Jag gör det enkelt för mig och sveper i mig en proteindrink och en banan i omklädningsrummet. En hel Keso päron/vanilj 250 gr funkar också bra (ta med sked). Kosten är lika viktig som själva träningen! Hur man äter innan och efter ett träningspass. Och många glömmer proteinbiten som är jätteviktigt att tillföra om man vill ha resultat av sin träning.

Lite tips från din personlige tränare, ha ha....

/Moster

Eleonor sa...

shit, träna så tidigt, det är bra jobbat det, jag skulle aldrig komma på tanken. Kämpa på!