19 februari 2010

Lite blandad fredags-kompott

Fredags-lunch på Hardrock, fredags-öl på jobbet, två fredags-bad för lillpojken, fredags-pizza i magen och fredags-träningen avklarad. Äntligen är det helg och jag får umgås med min man och snoriga son. Planerna är få, städa lite och vila. Kanske se en film. Ryktet säger att det ska bli upp till en halvmeter snö och jag tycker att det är ganska onödigt.

Klädsim är någonting jag aldrig provat. Jag är en hyfsat duktig simmare men var aldrig förtjust i att ta märken och sånt så jag provade aldrig på hur det kändes att bada fullt påklädd. Mannen däremot har gått igenom diverse simprov i militären och idag bestämde sig Theodore för att han inte ville vara sämre. Det var bad-dags och baljan fylldes med vatten och olja. Badankan badade och plaskade. Sen var badet över och pojken torkades och kläddes för att sedan få leka på golvet medan pappan stökade i köket. Plötsligt hörs ett ropande från badrummet. Där ligger Theodore på mage i badbaljan med alla kläder på. En badbalja som inte hunnit tömmas på badvatten. Hehehe. Jag tyckte att det var jätteroligt när jag hörde händelseförloppet förklaras i telefonen. Tänk att min lilla bebis blivit så stor att han kan klättra in i en balja!

Jag skrev ju för en månad sen eller så om att jag skulle utvärdera Cliniques trestegsprodukter, och det har jag nu gjort. De lite mindre provförpackningarna är nu slut och jag är så nöjd att jag idag snällt traskade tillbaka till NK och gav dem 705 kronor för tre fullstora förpackningar. För några veckor sedan var jag där och köpte ansiktskrämen som tog slut lite före allt annat. 445 pix. Helt hutlöst. Det är dock ingen tvekan om att det är värt varenda krona.

Med i trestegsförpackningen fanns också en liten makeup-remover-flaska och ett prov på deras ögonkräm. Eller den är mer som ett ögonbalsam - med typ samma konsistens som ett lite fastare läppbalsam i burk. Nu har jag använt alltsamman (makeup-remover, ansiktstvål, clarifying lotion, moisturizing lotion, ögonkräm och ansiktskräm) och det känns hur lyxigt som helst. Huden säger tack tack tack tack tack tack tack!

Och så har jag ju tränat också! Jag tog mig faktiskt upp halv sex och följde mitt schema ganska precis. Jag var på jobbet vid tio i nio. Det var jobbigt, det tänker jag inte sticka under stol med, men det var inte så jobbigt som jag befarade. Jag kräktes bara en gång och fick inte mjölksyra av crosstrainer-maskinen. Jag har redan svinmycket träningsvärk.

Aktuella siffror kommer från och med nu att redovisas till höger.

Jag har sån himla tur som har en moster som kan allt om träning och bebis-sömn och gärna delar med sig av sin visdom. Om jag skriver lite hur jag har tänkt med träning och mat och så så kan du kanske komma med lite tips, Moster?

Jag tänkte ju alltså träna måndag, onsdag och fredag. Ca en timmes styrketräning (hela kroppen) och 20 minuters kondition efteråt. Det låter kanske mycket men känns lagom för mig. Skulle det bli för mycket längre fram så kan jag tänka mig att köra halva kroppen varannan gång.

Före träningen är mitt mål att få i mig en banan. Jag är inte alls duktig på att äta så tidigt på morgonen. Efter träningen äter jag en banan på vägen till jobbet och när jag kommer fram äter jag en tallrik fiberberikad havregrynsgröt med ohomogeniserad mjölk och lättsockrad äppelmos. Sedan äter jag som vanligt. Ingen bantning just nu alltså.

Tycker du att jag ska äta någonting annat innan eller efter träningen? Jag gillar inte keso så jättemycket (efter graviditeten) men du nämnde proteindrycker... vilka är goda och var kan man köpa dem? Det finns väl sådana man inte behöver blanda själv?

Mitt mål med träningen är att bli stark och orka normala saker. Jag vill kunna springa runt i lekparken med Theo och dra pulkor upp för pulkabackar och det orkar jag inte idag. Det är alltså viktigare med styrkan och konditionen men en konsekvens (och nödvändighet) är ju viktnedgång. Jag tänker dock inte satsa på det just nu utan tar en sak i taget. Jag vill alltså bli uthållig och inte få stora explosiva muskler. Jag kör 15 repetitioner.

Vad tror du, Moster, och alla andra?

3 kommentarer:

Caroline sa...

Vad härligt att komma igång med träningen! :-) Det har ju jag med. Love it!
KRAM!

Anette sa...

Aha, du gillar inte Keso. Du kanske gillar kokt ägg? Du kan ha med dig 1-2 skalade hårdkokta ägg till gymmet och äta dessa och bananen (eller ett par riskakor kanske) efter träningen. Ang. proteindrink så finns det en jättegod att köpa i vanliga mataffärer, kostar runt 15 kr st (2,5 dl). Den hete Gainomax Recovery och jag rekommenderar den med chokladsmak, den smakar som Pucko! Surfa in på www.gainomax.com och kolla hur den ser ut. Finnas andra smaker också! Om du dricker en Gainomax bör du hoppa över bananen för du får i dig både protein och kolhydrater i lagom mängd med Gainomaxen.

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網