03 december 2009

Övertrötthetsmästarn

Theodore sov inte någonting alls under vår tripp till stan så jag kom hem med en liten övertrött gnällig pojke. Jag klädde av honom ytterkläderna och lade honom i sängen. Gnäll och gråt. Jag tog upp honom och tröstade. Ner i sängen igen. Gråt. Tar upp och tröstar, ger gröt. Ner i sängen. Gråt. Och så vidare. Han var så ledsen och trött och allt han ville var egentligen att sova men det var omöjligt. Till slut ville han inte ens att jag skulle klappa på honom eller stoppa in nappen.

För första gången i hans lilla liv fick Theodore gråta sig själv till sömns. Ingenting jag gjorde fungerade och han måste ju få sova. Så jag lade honom i spjälsängen igen och satte mig bredvid. Han grät och grät och jag satt där. Efter någon minut började pauserna bli längre och skriken svagare. Snart var de bara små gnyende ljud och tills slut somnade pojken. Sömnen var orolig till en början och han ryckte till och gjorde små grimager. Som om han hade mardrömmar. Om att han var ledsen och mamma bara satt och tittade på. Till exempel.

Jag hade kämpat för att söva en gråtande bebis i en timme och det var utmattande bara det (trots att jag hade mycket övning i somras). Det var första gången jag bara suttit bredvid och tittat på när Theodore gråtit. Utan att hålla och vyssa. Det kan inte ha tagit mer än några minuter men det var jobbigt ändå. Dock var det värt det för sedan sov han tills jag väckte honom vid 17:30. Han var fortfarande jättetrött och fortsatte att vara det ända tills det var läggdags igen vid 19.

Nu hoppas vi på en rofylld natt eller hur?
(Natten till idag var ungefär som förrförra natten. Han sov i sin egen säng men jag fick gå upp 25-30 gånger).

Men! Nu har det varit väldigt gnälligt här ett tag och det är ju inte roligt. För att väga upp lite lägger jag upp en film med en liten krasslig kille som softar och leker med pappan i soffan.


Dagens humör: Trött men ok.
Dagens väder: Soligt och kallt.
Dagens frukost: Två grova bröd med rostbiff.
Dagens lunch: Två grova bröd med smör, två knäckebröd med smör och två halvgrova bröd med smör. Nej, jag hade inte tid att äta ordentligt och "lunchen" intogs på stående fot klockan 16.
Dagens middag: Blodpudding med bacon och lingonsylt.
Dagens godis: Julmust light.
Dagens klädsel:
Blå jeans, ljus- och mörkgrönrandigt linne, gråbeigerandig kofta och svarta strumpor.
Dagens frisyr: Snedlugg ed hårspänne och hästsvans med fläta.
Dagens smink: Nej.
Dagens bästa: När Theodore äntligen somnade.
Dagens sämsta: När Theodore inte ville sova.
Dagens vill ha: Sömn i natt. Igen.
Dagens utflykt: Nordstan, garnaffär, Babyproffsen på Kaserntorget, Storken i Linné.
Dagens stickning/virkning: Virkat några extra varv på vagnsfilten.
Dagens låt: Nej, det blev ingen musik på stan för Theodore var vaken hela tiden.
Dagens saknad: Mannen bredvid mig på natten.
Dagens dummaste:
Inget tror jag.
Dagens sjuka: Theodore + tänderna.
Dagens drog: Titta på sovande pojke.
Dagens roligaste: Att jag tror att jag såg Peter Jihde i Nordstan.
Dagens köp: Garn (Drops Eskimo till vagnsfilten) och trappgrind (som jag släpade hela vägen hem alldeles själv, upp för alla trapporna med väska, skötväska och 10 kilo bebis. Duktig!)

Inga kommentarer: