12 december 2009

Nobelpriset

"Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn. En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop. Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag. En dag som hon möter med ett leende på läpparna! Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är unika! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap! Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var stolt över Dig själv!"

Ojojoj, vilken ära. Tack Malin. Jag har aldrig fått ett Nobel-pris förut och trots att jag inte känner igen mig själv i beskrivningen så är det såklart roligt att någon vill ge mig ett pris!

Sanningen är faktiskt att min vardag ser helt annorlunda ut. Jag glider runt och har det bra och känner mig inte särskilt utarbetad. Nu är jag visserligen föräldraledig men även sedan när jag jobbar igen så kommer jag inte behöva sköta hushåll och barn själv när jag kommer hem. Jag har nämligen en fin och duktig man som är minst jämställd i det anseendet.

Och var är egentligen papporna i den här utmärkelsen. Det finns massor av fina pappor därute som också förtjänar ett Nobelpris. Egentligen borde det heta "Föräldrakunskap" istället för "Mammakunskap". Vi gör om lite tycker jag. Här kommer mitt Nobelpris och mina nomineringar, ni blir alltså nominerade till nobelpriset nedan, inte ovan.

"Du verkar vara en sjysst förälder. Du gör så gott du kan och ditt barn (infoga pluralform om du har fler än ett) verkar vara hyfsat välartat, helt och rent. Grattis, du gör ett bra jobb!"

I min tur är det med en stor ära som jag tilldelar priset till följande föräldrar:

2 kommentarer:

ele sa...

Tackar! Bara jag håller naglarna kortklippta så hon inte lämnar rivmärken på andra bäbisar så ser det bra ut ;)
Gillar din fundering och nya text!!!

Anette sa...

Tack Therese!