31 december 2009

Ett nytt år nalkas

Idag är årets allra sista dag och som tusentals andra bloggare och bloggerskor har jag inför dagens inlägg funderat över det gångna året. Kanske det viktigaste hittills i mitt liv. Inget år kommer någonsin att vara likadant som detta mitt första år som förälder. Den 20 januari tar min föräldraledighet slut och pappan Sharp tar över här hemma. Det har varit den bästa tiden i mitt liv - och den mest förvirrade. Och trötta. Och förtvivlade. Och alldeles alldeles underbart.

Nästa år kommer jag att sakna tempot här hemma med Theodore. Att helt följa hans behov för stunden. Att gå ut och fika med de andra bebisarna och deras mammor. Att strosa runt på stan med en sovande bebis i vagnen. Att mata och gosa och leka och sjunga. Allt det får jag nu göra på helgerna istället.

Nästa år kommer jag istället att gå till jobbet varje vardag, och trots att det är sorgligt att inte vara hemma med Theodore mer så känns det ganska skönt att få komma tillbaka till lite av mitt gamla liv igen. Men kryddat med bebispussar på kvällarna.

Det kommer att bli bra.

Och så till årets lista. En "Årets" tagen från Lisas blogg. Ni kan kanske gissa att i stort sett allt kommer att handla om samma sak.

Årets bedrift: Att föda barn. Det tycker jag är årets bedrift.
Årets bittra: Det skulle kanske vara att jag satte mig på mannens mobil för några dagar sedan och spräckte displayen. He he.
Årets bästa semester: Ja, alltså, det har ju inte blivit någon semester i år. Lite besök hos föräldrar och svärisar i somras men eftersom Theodore precis var på väg in i sin värsta sömnstörningsperiod så var det sannerligen ingen semester.
Årets nytillskott: Det måste ju vara Theodore såklart.
Årets förlust: Sömn.
Årets vuxenpoäng: Att storhandla ensam. En vagn med bebis i ena handen, shopexpress-scanner, tillhörande stora påse och shoppinglista i den andra. Och få rätt på avstämningen. Och bara glömma tre-fyra saker.
Årets fysiska förändring: Oh lord. Både gravid, post-gravid, ammande och post-ammande under samma år. Inget är som det var.
Årets nya kändisförälskelse: Nä jag tror inte det. Jag kan inte komma på någon ny.
Årets mest gåshudsframkallande låt: Alla låtar på Grand Archives självbetitlade skiva.
Årets läsupplevelse: Nobody belongs here more than you av Miranda July, Om Gud av Jonas Gardell och så allra mest alla John Ajvide Lindqvists böcker. Nästa år tippar jag att Carl-Johan Vallgren kommer högt upp på listan igen eftersom jag har Kunzel-mann & Kunzel-MANN väntandes på sänggaveln.
Årets insikt: Om man verkligen gör så gott man kan så måste det räcka.
Årets teve-besatthet: True Blood.
Årets fest: Vi har inte varit på några fester i år. Alltså måste kvällens nyårsfest hos familjen Wendel/Andrén vara årets fest. Vi har barnvakt och allt.

4 kommentarer:

Knit-Marie sa...

och inte heller för mig kommer livet nånsin att bli detsamma.Mormor!!
Jag tackar för att jag får följa dig och din familj i era öden och äventyr! Kram!

Eleonor sa...

Ja tänk vad mycket som hände förra året! Inget är sig någonsin likt igen.

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

disa sa...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情