03 augusti 2009

Monsterrutor och monsterserie

23 virkade mormorsrutor ligger här på bordet framför mig. Med trådar fästade och allt. 12 rutor ligger ofästa och väntar. En ruta sitter på kroken. Det bir 36 rutor det. Vilket kanske låter mycket. Men det är det inte. Jag virkar med krok nummer fyra och mina rester av Drops Alpaca. Med fem varv per ruta blir de ungefär en fem cm stora och ska jag göra någonting riktigt av dem vill jag göra en filt och då behöver jag måååånga rutor till. Kanske ska jag virka ett varv till på varje ruta? De ser lite futtiga ut och med tanke på hur många färger jag har (typ 18) kanske det blir lite plottrigt.

Så vad ska det bli då? Först funderade jag på en bebisfilt (=inte lika många rutor till) men det är så opraktiskt för av egen erfarenhet så vet jag att barn dreglar, kräks, bajsar och är allmänt livsfarliga för filtar som behöver handtvättas. Alltså satsar jag på en vanlig soffilt. Soff-filt. Den kommer också att bli dreglig och smutsig. För att inte säga spilld på. Av mig. Jag kan ju alltid ha den som prydnad. En prydnadsfilt. Helt onödigt men fint. Och så får jag ju någonting gjort av mina rutor också.

Nog med virkning för nu. Jag har just sett alla 6 delar av serien Being Human och det var det bästa jag sett på ungefär tusen år. Jag är i grav förnekelse över att det inte finns några avsnitt kvar för jag vill se mer!! En brittisk serie om en vampyr, en varulv och ett spöke som bor ihop - hör ni inte, det kan bara bli succé! Se genast om ni har bra smak som jag.


Vampyren, varulven och spöket. Vad ska jag nu se för bra? Ge mig någon bra serie eller en superhjältefilm tack!

3 kommentarer:

Jenky sa...

Hmm.. har också sett Being Human men tyckte inte den var så världsomvälvande. True Blood däremot borde du se! Den är skitabra! En varning dock, speciellt början på första säsongen är lite töntig. Sen blir den bra. :D

Knit-Marie sa...

Varför inte en sjal av rutorna?

Thepas sa...

Hm, ja en sjal kanske. En "sitta i soffan"-sjal. Jag är inte så mycket för att bära sjal men det kan vara mysigt i tv-soffan kalla höstkvällar...