20 april 2009

Storbesök

Idag har familjen Sharp haft storbesök av Niklas. Vi fikade, lyssnade på musik och ojade oss över den bedårande nyfödingen. Tanken var egentligen att vi skulle gå till Apoteket men det glömde vi alldeles bort. Alltså blev det ingen utflykt idag, vi försöker annars vara ute minst en liten stund varje dag.

Annars kan jag rapportera att jag imorse petade ut en snorkråka ur den pyttelilla näsan för första gången. Pojken vaknade dessutom för första gången med kladd i ögonen. Stackars liten. Men det ska tydligen vara jättevanligt och behöver inte tyda på någon infektion eller så. Det vita (torsk) vi sett i munnen börjar också bli bättre... bara lite kvar på insidan av kinderna ibland.

Man hinner faktiskt med lite vuxentid även nu som föräldrar till en alldeles färsk bebis. Nyss såg vi exempelvis på X-men Origins Wolverine helt ostörda. Filmen var helt ok (vi älskar ju superhjältefimer) och myset var super.

Snart är det dags för mamma Sharp att sova lite innan nästa matning som bör ske kring två inatt. Hittills fungerar det faktiskt jättebra med sömnen. Theo äter var fjärde timma och sover oftast däremellan. Vakenperioderna sker oftast på dagtid men då och då får han för sig att vara vaken även på natten. Jag ska vara helt ärlig och erkänna att det oftast är pappa Sharp som är vaken med pojken på natten så han får sova lite längre på morgonen. Det är superskönt att få flera timmars sammanhängande sömn.

Imorgon styr vi åter kosan mot BVC för vägning och mätning.

2 kommentarer:

Anette sa...

Vilken lyx med en unge som bara äter var 4:e timme! Båda mina har velat ha mat varje-varannan timme i den åldern. Tyckte jag ammade konstant de första månaderna! Men det är ju inte alltid det handlar om hunger heller, ibland bara för närhet och trygghet.

Knit-Marie sa...

Kör man fortfarande med gentiana mot torsk?