02 september 2007

Myshelg och kakbak

Mmmm! *mys*

Jag har haft en så underbart mysig helg! Min älskling var här och vi har slappat i soffan, sovit till film (ja alltså, jag har sovit till film), bakat kakor och kommit på vad vi önskar oss i förlovningspresent (tydligen ska man få sånt). Det blir Pavina-glas från Bodum från ena sidan och Focus Deluxe-bestick från andra sidan. Jag är inte den som har kalas för att få presenter men de här underbara sakerna säger man inte nej till.


Resultatet av bakningen kan du se här. Det blev choklad- och kanelkakor, kolasnittar och en kaka jag inte kommer ihåg namnet på men man gjorde karamell som man krossade och hade i degen innan man gräddade kakorna. Supergoda allihopa.Vad kan jag mer tänkas uppdatera om... Jo, stickningen! Jag har stickat vidare på den senapsgula baskermössan och har bara minskningarna kvar. Dessutom har jag börjat sticka på ett litet mobilfodral i samma stuk som min misslyckade Manly mitt. Här syns dåliga bilder på mössbaskerstickningen. Kameran är i Västerås så håll till godo med dålig färgåtergivning från min mobilkamera.

Jag är förresten inne i en sån där irriterande musik-mellan-period. Allt känns trist och gammalt och ingenting känns särskillt intressant. I år har jag haft min Danzig-period, min Nick Cave and the Bad Seeds-period, min Misfitsperiod och Morphine. Och Slayer och Pulp och Jarvis Cocker. På senare tid har det varit Elvis, Grinderman, Tegan & Sara, Anthony and the Johnsons, Band of Horses osv. Jag är sugen på något höstmysigt men har ingen aning om vad. Heather Nova känns tråkigt. Tori Amos och Fiona Apple också. Och Ed Harcourt. Johnny Cash och Kris Kristofferson likaså. Tråååk tråk tråk.

That was that och nu ska jag sticka vidare på mössbaskern. Är jag duktig kan jag kanske ha den redan imorgon.

4 kommentarer:

Dödergök sa...

Först tack för din kommentar!

Vilket mönster använder du till baskern? Det ser väldigt fint ut, jag är också sugen på en gul basker.

Tindersticks är den ultimata höstmusiken för övrigt och Chet Baker. :)

Monica H sa...

Gör som jag och ha en Abba-moment?

Fin mysse!

Monica H sa...

Måste tipsa om nåt helt unikt, en återförening efter 19 år med Fish och Marillion, kolla;

http://www.youtube.com/watch?v=bwy2nFSyASU

ClaraSofia sa...

Du lyssnar på mycket bra musik du! De band jag inte känner igen blir tips för mig, och det tackar jag för.

Du som lyssnar på Misfits, vet du någon välsorterad skivbutik här i gbg som har static age, walk among us eller earh a.d.?