10 januari 2013

Min resa mot att bli en riktig tant når en ny destination

Trasmattor! Nästa hållplats, trasmattor!

Jag tycker om att sticka och virka. Jag klär mig i klänningar och gillar 40-50-talets inredningsstil bäst. Jag vill i hemlighet vara som Bettie Page. Jag gillar stiliga män i kavajer, kafferep och små godisskålar.

Jag liknar på många sätt en tant (speciellt eftersom det var länge sedan jag frivilligt reste mig från min stickning i soffan), men en del saker fattas. Åldern till exempel. Och barnbarn. Än så länge är jag en mamma, tantmamma, men nu har jag tagit ett litet kliv närmare målet.


Jag har gjort min första trasmatta! Den är liten, rund och virkad (eftersom jag tyvärr inte äger en vävstol, eller plats för en vävstol) och gjord av ett gammalt påslakan. Jag blev nästan nöjd, och väldigt sugen på att göra fler. Jag började fantisera om en trasmatta till köket. I vitt, rött och pasteller.

Det var dock slut på trasbart linne i skåpen så idag tog jag en tur till Holmens marknad och kom hem med fantastiska fynd! För ynka 110 kronor kom jag hem med nio örngott, fyra påslakan och en stilig dokumentportfölj som matchar min handväska. Perfekt nu när jag ska ge mig ut i arbetslivet igen (en till o-tantig grej).

Nu ska jag fortsätta riva remsor.


5 kommentarer:

Celine Naminah - En aspiebloggare sa...

Va... Nu känns det som om jag missat något.... Skall du börja jobba igen nu? Med vad?

Thepas sa...

Jag ska börja arbetsträna nu i vår, var vet jag inte ännu.

Emma sa...

Det finns en gårdsförening hos Poseidon i Gamlestan som har flera vävstolar. Kanske du kan få hänga på? Tror den heter något med 56:an.

Thepas sa...

Tack för tipset Emma! Det ska jag kolla upp.

Caroline sa...

Hej där!
Roligt att se dig idag, om än dock ngt kort... ;-)
Väskan är verkligen ur-läcker! Tänkte på det idag!
Och tack för koftorna, bedårande!
kram