20 januari 2013

Besatt och jag gillar det

Som många av er vet är jag en person som med jämna mellanrum blir besatt av saker. Fixeringarna kan handla om olika saker (skådespelare, kungar eller musiker) och pågå olika länge (ett par veckor, månader eller över ett år), men en sak har de gemensamt: jag blir helt uppslukad, och när en fixering är slut kommer strax en annan. Så har det sett ut så länge jag kan minnas. Jag antar att det är min nördpersonlighet.

För ett par veckor sedan bleknade min besatthet av en viss handbollsmålvakt sakta bort och livet blev plötsligt lite blekare. Lite mindre spännande och liksom... färglöst. Jag väntade tålmodigt på att nästa fixering skulle manifestera sig och nu är den här: Tv-serien Revenge, eller rättare sagt karaktären Nolan Ross som spelas av Gabriel Mann.

Plötsligt fanns det där pockande intresset där, och som en liten skolflicka sitter jag och bläddrar bland bilder och googlar utav hjärtats lust för att hitta smaskiga fakta-godbitar. Som en tok letar jag upp varenda film och serie han varit med i. En del verkligen jättedåliga, men det är som med pizza ni vet?

Låter det lite barnsligt - eller rent av lite rubbat? Jovars, men jag tycker faktiskt mest att det är roligt. Spännande och utvecklande. Jag menar, tänk så många filmer, skivor, böcker och serier jag hade missat om jag inte följt spåren min besatthet lett mig till? Jag hade inte kunnat mycket om amerikansk punkhistoria, vampyrer, Sävehof-spelares adresser eller Henrik den åttonde i alla fall, det kan jag lova.

Leve nörderiet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså... kungar? Henrik den åttonde? Since when?! Haha!

/Jenky

Thepas sa...

Jo, men det var för några år sedan. jag hade sett en massa Tudors och blev lite besatt av livsödet, för fruarna mest då. Jag började med att se de olika spelfilmerna som gjorts, och någon dokumentär. Innan jag visste ordet av läste jag tusentals sidor ur olika historieböcker.

Jag var också lite besatt av en av hans döttrar, Elisabeth den första.

Helt normalt.

Anonym sa...

Men så roligt! Det har du inte berättat. Jag snöar också in på vissa saker ibland men oftast är det rätt light. Vet att du har en tendens att gå in i det med hull och hår. Men det är ju bara roligt. Vad vore livet utan glädjeämnen liksom. /Jenks

Sofia sa...

Äntligen någon som är som jag!! Jag blir helt obsessed av någonting hela tiden... just nu: Les miserables!! Och allt som har med franska revolutionen (upplysningen) att göra. kan inte sluta kolla och läsa om den!!

Thank god att jag inte är ensam...