08 november 2011

Om att äntligen få svar

Idag kom äntligen svaret på frågan jag ställt mig själv hela det här året, minst. Vad är det som är fel med mig? Jag har mått så dåligt och konstigt men inte alls förstått varför. Nu vet jag. Jag har förhöjda värden av stresshormonet kortisol i kroppen. Cushings syndrom lyder diagnosen och trots att det är en allvarlig och ovanlig sjukdom är jag lättad över beskedet. Nu vet jag att någonting faktiskt är fel, och nu finns en chans att göra någonting åt det.

Jag fick beskedet alldeles nyss så jag vet ännu inte exakt vad som kommer att hända eller exakt vad det här innebär för mig och mitt liv. Allt jag vet just nu är att det har gått iväg en remiss till Sahlgrenska sjukhuset. Så nu väntar jag.

Medan jag väntar tänkte jag skriva en liten inläggsserie där jag förklarar lite vad Cushings syndrom innebär. Det är rätt mycket så jag tar upp lite i taget. Första inlägget kommer att ta upp the basics. Vad är Cushings sjukdom egentligen?

5 kommentarer:

Caroline sa...

Åhh vännen vad jobbigt för dig att må så dåligt och ha en sådan allvarlig sjukdom! Men samtidigt verkligen br att få en diagnos så att de kan behandla dig! All styrka o kramar till dig!!! <3
kram!!!

Joa sa...

Skönt du äntligen fått svar men fan då att det var något så allvarligt! Men nu när du/de vet så kan det ju bara bli bättre från och med nu. Ta hand om dig!

Knit-Marie sa...

Det tar ju en tid att lära sig förhålla sig till en diagnos. Hur klok du än är, så hänger inte alltid känslorna med.
Är du lite som jag så vill du ha all kunskap som går att hitta. När jag, ganska nyligen fick min Crohnsdiagnos, så läste jag ALLT som fanns på nätet. Men, som vanligt upptäckte jag ju att mycket lite av den informationen var relevant. Tyvärr hann jag oroa mig tillräckligt innan jag fick balans. Så läs med urskillning! Jag följer dig och hoppas att du bil fortsätta att berätta. Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att VETA! Stoooor kram, och massa energi till dig!/Sushila

Anonym sa...

Oj. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag drar till med Krya på dig! Och skönt att du äntligen fick lite svar, hoppas jag. Kram!