När Theodore somnat för natten ställde jag mig och stekte för glatta livet. Receptet hittade jag på bloggen Lätta och goda recept, men jag gjorde om det lite. Det var inte direkt en lättstekt smet, men efter 3-4 laggar hade jag fått kläm på det. tricket var att göra ganska små pannkakor och grädda dem trätt länge på medeltemperatur. Det blev bra till slut, lite som ett mellanting mellan pannkakor och pancakes.
Och hur smakade det då? Smaskens!
Supergott med mosade hallon och grädde. |
LCHF-pannkakor
Mängd: 4 portioner, jag fick ca 20 små pannkakor
Tid: Rätt länge
Temperatur: Medel, jag ställde in 5 av 9 på vår induktionshäll.
Ingredienser:
5 ägg
4 dl vispgrädde
1/2 dl fiberhusk (finns i glutenfria hyllan eller hos hälsokosten)
1 krm salt
4 dl mjölk
Gör så här:
Vispa äggen och häll i grädde, husk och salt.
Rör i mjölken.
Låt det sedan stå ett tag så att smeten tjocknar.
Stek i rikligt med smör, ungeför 0,5 dl smet åt gången.
Servera förslagsvis med grädde och mosade bär.
2 kommentarer:
Vad är fiberhusk för något?
Klicka på länken "husk" i inlägget så ser du.
Skicka en kommentar