15 augusti 2011

LCHF-brödet

Här kommer det utlovade receptet på LCHF-brödet jag bakade i helgen. Jag hittade det på lchf-recept.se och jag vet inte om det är för att jag var så svältfödd på bröd men det var verkligen jättegott. Och inte alls svårt att göra! Nu när jag vet hur det funkar tänker jag nog experimentera lite. Ha i hela valnötter till exempel. Det borde bli supergott!



LCHF-bröd
Mängd: 1 limpa
Tid: 1,5 timme ungefär
Ugnstemperatur: 175 grader

Ingredienser
200g linfrö
50g sesamfrö
50g hasselnötter
50g mandel
50g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

50g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg

Gör så här:
Mixa alla nötter och frön och torra ingredienser till mjöl i en mixer.
Häll i resten av ingredienserna och blanda till en smet.
Häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper eller penslad med olja.
Toppa med lite solrosfrön eller andra goda frön och grädda i 175 grader i 60-80 minuter.
För mig blev det lagom med 60.
Ta ut brödet ur formen när det svalnat, ät i tunna skivor med mycket smör och gott pålägg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

ååååååååh vad gott det ser ut!! /S

Lubbsen sa...

Oj, det enda jag inte hade hemma var brödkryddan, sååååå synd. Saknar också brödet väldigt mycket. Blir att handla på vägen hem imorgon. =)

Celine - En Aspergare i mängden sa...

Måste ju gå att hoppa över hasselnötterna tycker jag. Vad tror du? Vill ju testa men är allergisk mot hasselnötter.

"50g kruska kli, fiberex eller fiberhusk" <-- Vad är det? Snälla svara i min blogg så jag inte missar ditt svar. =) Tack på förhand!