22 maj 2011

Ostluvan


Theodore slog ögonbrynet rakt in i ett vasst hörn och en stor bula var att vänta. Så fram åkte osten ur kylen och med en mössa som hållare satt den kvar länge nog för att bulan blev så liten att den nästan inte syns.

Dagens nya ord: Ostluva.

5 kommentarer:

Daisy sa...

Det där med ost var helt nytt för mig. Berätta mera är du snäll. Hur fungerar det och hur fick du reda på att det funkar.

Thepas sa...

Hahaha, det är inte osten i sig utan ostens svalka som hjälper mot bulan och det onda. Man ska ju kyla, och det är lättare att ta någonting lagom svalt ur kylen (som en ostbit) än någonting frys-kallt (som is eller frysta grönsaker).

Bättre med kyl-svalt, som får sitta på länge, än frys-kallt som känns obehagligt för en liten skadad pojke och får sitta på kortare stund.

Malin sa...

Ett tips är att lägga mjöl i små plastpåsar och lägga i kylen eller frysen. Perfekt att använda när olyckan är framme. Mjölet blir ju inte hårt heller så det är mjukt och skönt & kallt!

Jennie sa...

Ojdå stackars Theodore...men det är ju ingen "fara på taket" när han har en sådan uppfinningsrik mamma;)Bra tips!!! Ska försöka tänka på detta när olyckan är framme. Ofta är man ju där med isen och barnen slår vilt omkring sig. Det är väl klart att man inte vill ha något så kalt mot huden!
Kram!

Mary sa...

Haha det var det roligaste och mest uppfinningsrika i dag. y go grrl.