21 april 2011

Hjärtekatten. Kanske den finaste virkningen du kan göra.

Jag och min kompis Susanne har startat ett stort välgörenhetsprojekt som går ut på att skänka handvirkade Hjärtekatter till barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tanken är att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en Hjärtekatt hem. Du kan läsa mer om projektet på Hjärtekatts-webben.

Du kan också vara med och hjälpa!
Det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år. Helst av allt vill vi ju såklart att alla de här barnen ska få en egen Hjärtekatt, men det blir mååånga maskor att virka - så vi har satt upp ett mål på 100 katter till att börja med. Det är ganska många det med så vi behöver hjälp!

Kan du virka? Har du lust att virka en Hjärtekatt åt oss? I så fall får du rabatt på garnet!
Dessutom märker vi din katt med ditt namn och din bloggadress, om du har en, innan vi skänker den vidare.

Det är en rolig virkning, du får rabatt på garnet och ett hjärtebarn får en present. Alla vinner! Instruktioner för hur du virkar din Hjärtekatt samt en komplett lista över de garnbutiker som erbjuder rabatter finns på Hjärtekatts-webben.

Kan du inte virka men vill hjälpa ändå?
Hjälp oss att sprida budskapet! Skriv om oss på din blogg, gilla vår Hjärtekatten-sida på Facebook, följ oss på Twitter! Vi har flygblad som du kan skriva ut och sätta upp, banners som du kan sätta på din hemsida/blogg och det är fritt fram att använda bilder och texter från Hjärtekatts-webben så länge du länkar till den.

Längre fram kommer vi att presentera fler sätt att hjälpa. Exempelvis genom att skänka ett garnpaket. Du skänker garnet - vi virkar!

Nu kör vi!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra projekt! Heja heja!

Jennie sa...

Kanonidé och projekt! Jag ska blogga om er:)
Kram

Linda sa...

Heeejjja dig Therese!!! Vilket kanonprojekt!! Och vilken fin sida ni gjort... och nallarna är ju hur fina som helst!! Jag har gjort ett inlägg på mitt Facebook om er och jag hoppas att alla sprider det vidare.

Detta kan bli jättestort Therese och det kommer inte bara gynna de små barnen, det kommer gynna dig som person också - helt klart!!

Om ni får in många kan ni ju sälja en del och på så vis få in ännu mer pengar - jag köper gärna en nämligen!!

kram på dig!!
//Linda

Thepas sa...

Linda: Tack Lindy! Vi hoppas verkligen att det blir hur stort som helst. Det där med att sälja katter, vi har funderat på något typ av Köp-en-betala-för-två-erbjudande. Man köper en katt och betalar materialkostnaden x 2 så att vi kan skänka en av katterna.

Pysselfarmor sa...

Vilket fantastiskt intiativ...och jag virka kissekatten och även göra reklam om detta på in blogg!
Tack för ert initiativ!

Pysselfarmor sa...

men jisses vad slarvigt jag skrev förlåt

Jag ska virka kissekatten och även gör reklam om detta på min blogg!

ska det vara och ingenting annat
;-)

Amigurumiwoman sa...

Hej!
Vilken jättebra idé. Jag börjar ikväll!!
//Ulrica

Ullhuvsmamman sa...

Vilken fin ide! Jag har redan börjat på min första :)

Jennie Olsson sa...

Fantastisk idé. Har snart gjort huvudet klart på min första hjärtekatt. Sprang och hämtade garn i mina gömmor så fort jag läst om det! Kommer i min blogg och på min hemsida framöver!