24 mars 2011

Torrschampo, någon?

Jag har länge länge gått och funderat på det här med torrschampo. Det låter som en himla bra idé. Jag gillar inte att tvätta håret för ofta för då blir det torrt och färgen blir tråkig så snabbt. Helst vill jag inte tvätta det oftare än tre gånger i veckan och det går ganska bra med längderna, men luggen blir ful och stripig på bara en dag så den måste tvättas varje morgon. Går det att fixa med torrschampo? Att tvätta luggen med det? Blir det slätt och fint och inte stripigt då?

Sitter ni på några klokskaper och visheter angående torrschampo så dela med er till en ovetande informationstörstande och flottluggig stackare!

5 kommentarer:

Jenky sa...

Jag har bara testat Proffs torrschampo och det funkade inte alls på mitt hår. Det blir som ett vitt/grått lager över håret som inte ser så kul ut om man inte själv har vitt/grått/vitblont hår. Torrt blev det väl men kändes inte alls särskilt fräscht, speciellt inte i hårbotten. Jag har hört att man ska satsa på något av de dyrare märkena om man nu ska köpa torrschampo. Toni&Guy ska visst vara okay, men jag har inte testat själv. Efter Proffs-experimentet sätter jag bara upp håret i en tofs istället när det är smutsigt och jag inte hinner/ orkar tvätta det. Någon annan kanske har tips på ett torrschampo som faktiskt funkar och inte känns kletigt. :D

Thepas sa...

Det är lite det jag varit rädd för. Att det ska liksom fastna i håret som ett pulver. Jag vill också bara kunna sätta upp håret i en tofs och det funkade när jag hade långluggen, men nu med den här helluggen måste jag liksom tvätta den varje dag (eller som idag - göra en ful snedlugg) annars blir det striplugg av det hela.

Suck. Dessa dilemman.

Jennie sa...

Jag förstår exakt ditt problem med luggen! Jag brukar göra så att jag vattenkammar ner luggen på morgonen och blåser den torr med en fön (tar två minuter) och ett lätt lager spray ovanpå (bara ytterst lite så att det ej klibbar eller tynger ned) Resten sätter jag i en knut om det ser fettigt ut! Torrschampoo har jag aldrig provat, men tanken har slagit mig många gånger. Jag kan bara inte förlika mig med tanken att hälla pulver i huvudet på ett fett och smutsigt hår. Det kan säkert vara så att de dyrare märkena är att föredra, så är det med all hårvård tycker jag!

Nu sparar jag ut min lugg;) jag fick ett infall, men ibland får jag för mig att jag ska gå raka spåret till frissan och klippa den jämnkort igen:)

Nej, nu ska jag tillbaka i arbete!
Kram!

Thepas sa...

Jag kör samma som du, men slänger i lite schampo och balsam innan jag vattenkammar. Sen torkar jag med hårtorken om alla är vakna.

I allra värsta fall drar jag bak luggen och gör en pufflugg, men det känns lite -99. Som om inte snedluggen gjorde det ...

Jennie sa...

Hahaha:) Klämmor som liksom smälter in i håret och inte syns så mycket är en annan grej, kamma bak luggen fint och fäst med klämmor. Spaya lite!

Detta jäkla bry med håret, i bland önskar jag att jag vore man. Då skulle jag valt att vara helt utan hår, som min sambo;)
Kram