26 mars 2011

En alldeles perfekt lördag

Åh vilken fin dag vi har haft idag! Vädret har varit strålande och alla har varit på bra humör och bästa uppförande.

Morgonen inleddes på bästa sätt med små barnfötter som tassade mot golvet klockan sju. Sedan somnade vi alla om i stora sängen till klockan åtta. Mycket sällsynt i hushållet Sharp. Och mycket välkommet. Det känns som om Theodore är mer tillfreds i sin stora-pojke-säng - även om han ramlar ur den några gånger per natt.

Efter frukosten bänkade vi oss framför säsongens första F1-kval och hejade på bilarna. Sedan duschade vi och gick ut till lekparken.

Sandlådan, cykelkarusellen, linbanan och gungan var mest populära idag.
Snart blev Theodore trött och vi föräldrar blev trötta på lekparken så lillpojken fick sova i vagnen medan vi åkte in till Olskroken där jag fick nya underkläder på Evanette. Sedan avklarade vi Panduro och Kaffemaskinen i rask takt innan vi ägnade oss helhjärtat åt att hitta en passande cykel åt Theodore. Han fullkomligt älskar cyklar så det är klart att han ska ha en egen att trampa omkring på i vår. Lättare sagt än gjort visade det sig. De trehjulingar vi provade var antingen på gränsen till för små eller alldeles för stora, med ett undantag. Det förvånade oss att de cykelaffärer vi besökte hade så dåligt utbud och vi ska kolla runt lite efter fler alternativ, annars köper vi nog den vi såg på BR leksaker.

Och så fikade vi på Espresso House i Vasastan. De hade en liten leksakslåda som vi glatt kastade oss över. Theodore fick bulle och vi fick kaffe.

Bus med handdockorna.
Det var himla konstigt det där med att elefanten plötsligt var en hund, eller en elefant i hundmask.
På vägen från Vasastan till Nordstan hittade vi några roliga träd som inbjöd till klättring.

Theodores första trädklättring!

Vi avslutade stadsvandringen med middag på Paprika ovanför Desigual i Nordstan. Det kan vi verkligen rekommendera om man har barn med sig eftersom de har en barnsallad för 45 kronor där man får blanda vadhelst barnet vill ha - och så ingår en Festis. Theodore fick tomat, fetaost, ananas, ägg, kyckling och majs. Personalen var också väldigt trevlig och rar.

När vi kom hem till gården möttes vi till allas förtjusning av en mycket glad Alexander och hans mamma.  Dagiskamraterna lekte och skrattade tillsammans tills det var dags att gå hem och sova. Vi läste Alfons och borstade tänderna och Theodore somnade som en stock. Nu ska vi vuxna se på film.

Mycket bra kväll efter en mycket bra dag.

4 kommentarer:

Malin sa...

Ett tips är att lägga något litet under madrassen längst ut så det blir lite lutning. Det räcker egentligen med en liten ihoprullad handduk eller något liknande. Så gjorde jag med Wilma och även om "guppet" blev så litet så lyckades hon inte ramla ur fler gånger. Ett tips bara. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg.

Thepas sa...

Det var ett väldigt bra tips! Det ska vi absolut testa imorgon. Tack!

Jennie sa...

Helt underbar dag som innehöll både promenad, fika, shopping och lunch. Det kan icke bli bättre:)Jag har också märkt att utbudet på trehjulingar är dåligt. Vi funderar på att köpa en tvåhjuling med stödhjul direkt till Lova. De minsta är jättesmå, tror det är 12 tum. Hon provade grannens och den fixar hon, men det tog tid att förstå att man måste trycka till rätt hårt på tramporna.
Vad blev det för film? Själv såg jag nyss London Boulevard och den var helt ok!
Kram

Louise sa...

Tips är att köpa den där stödbrädan dom har på IKEA. Funkar superbra!
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30099293

Ví har den till Emmas växasäng och den är både billig o bra!