05 februari 2011

Rymd-DJ:en Theodorski rapporterar

Idag har varit en bra dag. Både mamma och pappa var hemma var hemma hela dagen och jag fick fattiga riddare till frukost! Sedan fick jag åka cykel till biblioteket där mamma lånade lite språkböcker men jag hittade inget som var roligt. Jag har ändå så mycket bra böcker hemma. Särskilt alla om Alfons och min nya Muminbok som handlar om när Mumintrollet ska gå hem med mjölk till sin mamma.

När vi var på biblioteket gick vi in i ett rum med en massa kläder. Det var tydligen klädbytardag och vi lämnade en hel påse av mina urvuxna kläder men vi hittade inget särskilt som vi ville ta hem. Däremot träffade vi mamman till en av mina dagiskompisar. Hon verkar snäll.

Sen cyklade vi hem och åt lunch och sov middag. Jag tror att mamma och pappa somnade lite de också för de såg så trötta ut när de hämtade mig ur sängen och jag fick ropa ganska länge tycker jag.

Efter luren åkte vi till ett jätteroligt ställe som kallas Världskulturmuseet. Där fanns någonting som kallades utställningar och en av dem, Jordlingar, var ett jätteskojigt lekrum med massor av roliga saker och gömställen. Jag lekte med My och Livia och deras mammor och pappor. Deras lillasystrar var också där men de är bebisar så de är inte så roliga.

Middagen åt vi på MAX för vi lekte så länge att det blev sent. Så sent att när vi kom hem var det precis lagom tid för mig att få pyjamas och saga. Men det gjorde ingenting för jag var så himla trött och när jag fick min napp och min isbjörn somnade jag nästan med en gång.

Imorgon är det dags för nya bus igen.

Det här är ett rymdskepp och jag är kaptenen. Men mamma tyckte att jag såg ut som någonting som heter DJ.

Det fanns massa roliga gubbar och klossar också.

Kapten Kirk på bryggan.

Det var liksom som is fast man inte halkade. Och under isen fanns fiskar och en flaska och en telefon.

Jag är den där lilla gröna pricken där borta. Han som sitter och slappar är min pappa.

1 kommentar:

Eleonor sa...

"Jordlingar" verkar ju jättekul. Synd att vi missade det. Vi får nog ta och åka dit en annan gång!