24 oktober 2010

Göttäta galore!

Ooooohmygooood! Klockan är nio på kvällen här i NY och jag är så määääääätt! Vi har varit ute hela dagen och mys och ätit. Och ätit. Och ätit. Den här sista hela dagen i New York kom vi på att vi varit lite dåliga på att äta. Alltså, vi har ju ätit frukost, lunch och middag och fika men vi har liksom inte bara frossat i alla de godsaker som finns överallt framför våra ögon. Det skulle vi minsann ändra på och var bättre än på Coney Island?

Vi åt frukost i Little Italy innan vi tog tunnelbanelinjen N mot Coney Island och åkte de dryga 45 minutrarna till ändhållplatsen. När vi kom fram slog det oss att det nog hade varit smart att kolla upp när allt öppnade. Det var helt dött överallt och trots att det är lågsäsong nu misstänkte vi att vi var lite tidiga. Klockan var bara runt elva och efter ett tag luskade vi ut att allt det roligaste inte började förrän vid fem. Yey. Men solen sken, det var runt tjugo grader varmt och det gäller att göra lemonad om livet ger en citroner. Så vi stannade. Myste och åt. Och åt och åt.

Vid fem såg vi en creepshow som var lite halvbra, sedan åkte vi hemåt vid sexsnåret. Nu ligger vi i sängen och kollar på NCIS. Vi är så mätta att vi bara orkar ligga ned och andas. Knappt. Det är inte så skönt.

Frukost i Little Italy. Bagel, varm choklad och cannoli till mig. Bagel, espresso och eclaire till mannen. 
Boardwalken på Coney Island. Öde.

Ett bra sätt att fördriva tiden är att äta. Vi började med corndogs.


Nöjesfältet från piren.
Jag pekar på en hamburgergubbe.

Och så åt vi igen. På Nathan's. Det var tydligen de som uppfann varmkorven eller hur det var. 1916. Cheese fries, chili dog och cheese and bacon dog. Jättestor Homemade Lemonade till det.

Och sen tog vi varsin Sol.

Jaha och så gick vi runt lite innan vi åt igen. Friterad fisk och friterade skaldjur av olika slag. Och så fries och cornbread. Mannen drack gigantisk öl, jag drack lemonade. Även om vi delade på en rätt hela tiden började vi nu bli rätt mätta efter all den feta och friterade maten.

Jag köpte en fin tröja. Theo fick en likadan fast röd med gult tryck.
Ja och så åkte vi hem, bytte skor och gick ut för att köpa pizza på en av de bästa pizzeriorna i stan, Lombardi's. Vi fick akut hjärnsläpp och beställde en large vilken var gigantisk. På vägen gick vi förbi världens coolaste lilla Rice pudding-ställe. Risalamalta alltså, typ, fast tusen gånger bättre. Rice to Riches heter det och serverar rispudding i alla tänkbara smaker. Det var typ det godaste ever men för mycket så nu ligger en halv gigantisk pizza, en och en halv liter cherry cola och en tvåportioners rice pudding med hasselnöt och chokladsmak här bredvid oss i sängen och ingen orkar äta.

5 kommentarer:

Mary sa...

jag älskar när man går bananas med maten på semester. Åkte ni pariserhjulet på coney? det gjorde vi och det var creepy. sån där freak/creep show såg vi också. Din tröja var ju helt fantastisk.

Caroline sa...

Oj hjälp så mkt mat. Förstår om du är mätt. Pizzan såg verkligen god ut. Dock kan jag ej äta pizza, tål ju inte fet mat.
kram kram

Knit-Marie sa...

ÅÅÅÅÅÅ Cannoli!!!!

Jenky sa...

ÅÅÅÅÅÅ cherry cola!!!!! :D

Jennie sa...

Hahaha, jag sitter här och förundras över all maten ni får i er, men ni gör rätt. Allt måste ju provas, det är inte var dag man besöker NY!!! Forsätt ha det bra!