02 juli 2010

Duktiga föräldrar

Det gick bra för Theodore hos tandläkaren idag. Det var ingen fara med vare sig tand eller tandkött. Tur. Dessutom fick vi som föräldrar lite beröm. Vi har bara följt råden vi fått men ändå var tandläkaren imponerad av att Theodore får sina tänder borstade varje dag, inte äter särskilt mycket sötsaker och inte äter eller dricker något efter kvällens borstning. Hon tyckte det var så bra att han ens öppnade munnen för tandborsten. Jag som gått och funderat på om vi varit för slarviga med Theos borstning för att vi bara borstat ett par drag och sedan låtit honom tugga på tandborsten och "borsta själv", men det går tydligen alldeles utmärkt.

Skönt att vi gör något rätt i alla fall. Det är så lätt att känna sig villrådig och osäker i föräldraskapet, särskilt när det händer nya saker. Som "Kan själv" till exempel. Då kan man behöva lite uppmuntran från tandis.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Vad kul att det gick så bra. Brukar ju va skräcken för barn!!

spiderchick sa...

sv. vagnen fick stå på marken, OBEVAKAD! men det gick fint :)

Eleonor sa...

vad bra att det gick bra hos tandläkaren. Har ni anmält till försäkringsbolaget också? Ifall det dyker upp något med tänderna längre fram.

Knit-Marie sa...

Ang Klaras språk: Om ni listar alla Theos prosodiska meddelanden och alla gester/miner/kroppsspråk, så får ni ihop massor av kommunikativa meddelanden! Testa!