10 juni 2010

En sovpojke och en vakenpojke

Jag tror att det kan vara nya tänder på gång för Theodore. Han är gnälligare och klängigare än vanligt, bajsar löst, är snorig, sover dåligt och är snudd på omöjlig att natta. Ikväll lade han sig åtta som vanligt. Nu är klockan halv tio och han har precis somnat. Då har jag försökt fem-minuta, ignorera, hålla handen, klappa huvudet, sitta tyst bredvid sängen och tusen andra trix. Allt för att jag skulle kunna gå upp och natta Edward innan det blev alltför sent. Jag pausade nattningen av Theodore vid nio för att hjälpa Edward att borsta tänderna. När jag gick ned igen bad jag honom klä av sig tills jag kom upp igen. Jag gick ned och fortsatte natta.

När lillpojken äntligen somnade en halvimme senare gick jag upp för att läsa saga och sjunga för Edward. Då låg han redan under sitt täcke och sov. Vilken duktig kille va?

Jag kan inte låta bli att få lite dåligt samvete för att det inte blev någon saga. Tur att jag ska vara hemma med båda pojkarna imorgon. Då kan vi göra roliga saker. Frågan är bara vad. Jag hoppas att det blir finare väder.

2 kommentarer:

Caroline sa...

Hej!
Tack för din kommentar!
Ang luggen/håret, klipp honom, tycker jag. Om ni kan själva annars föredrar jag ju en frisörklippning!
Ang t, det kan ju vara vanligt virus, det brukar ge de symptomen du beskriver :-/
Jobbigt att sömnen trilskas men det bästa är att det går över,
KRAM!!

Thepas sa...

Carolin: Det blir nog en frisörklippning inför dagisstarten i augusti.

Ang T, han brukar bete sig precis såhär när han får tänder. Dessutom såg jag idag att han hade som en stor svullnad på ena sidan i underkäken, så antingen är det en kindtand som kommer eller så har han gjort sig illa i munnen - och det har vi inte märkt något av. Det återstår att se vad det är. Men ikväll somnade han i alla fall själv. Skönt!