20 maj 2010

Dagens polaroid tjugonde maj tvåtusentio. Vad är det med ätande och nakna barn?

Dagens polariod. Ja, ni gissar rätt. Theodore har ätit pannkaka med blåbär idag.

När jag tittar igenom barnbilderna från när jag och min bror var små så slås jag av att det finns vissa återkommande teman. Förutom firandet av födelsedagar och julaftnar är det mest bilder där vi antingen äter, badar eller är nakna av någon annan anledning. Jag förstod inte riktigt grejen men nu när jag själv har barn måste jag erkänna att även våra "fotoalbum" (bildmappar) är fulla av ätande, badande och nakna Theodorar. Jag kan inte riktigt förklara varför det är just vid de här tillfällena kameran åker fram. Det ligger kanske djupt inne i oss en vilja att dokumentera att barnet är välgött med god hygien. Eller nåt.

Mer matbilder, i rörlig form. Ljudet har tydligen fallit bort men det förtar inte upplevelsen nämnvärt.


8 kommentarer:

Chris sa...

Aaawh, barn är så söta när de äter.

Jag får dock verkligen 'True Blood' vibbar från den bilden. Till och med färgerna passar in!

Jenky sa...

Hahahahaha, det var roligt. Det där med att dokumentera sina välgödda barn alltså.

Och jag håller med Chris, verkligen True Blood-bild. Liten vampyrbebi.

Jenky sa...

Nu har jag kollat på filmen också. Fin han blev i håret efter att ni klippte honom. :) Och duktig som äter majs, det är ju svårt ju. :D

lisa sa...

I vår släkt går de under benämningen ätebilder. nakna barn som äter blåbär, hela familjer vid campingbordet... det är något med matintag och att komma ihåg att ta fram kameran, tror jag.

Thepas sa...

Hehehe, ja han ser verkligen ut som en True Blood-bebis.

Faktum är att han varit en på riktigt. Lite. Efter en amning var han alldeles röd runt munnen. Jag fattade ingenting och tog upp honom. Då log han stort och ut ur mungiporna rann illröd blodblandad mjölk. Yew!! Då bestämde jag mig för att det var slut med maratonamningar på nätterna - jag hade gått sönder och behövde läka. För Theodore var det raka vägen till handfatet för munsköljning.

ele sa...

visst är det lite häftigt att de kan äta majskkolv fast de är så små, och fattar hur de skall göra. Jag trodde nog inte det när vi gav en till dottern, men hon började ju bara käka :) (och jag fotade...)

Jenky sa...

Therese: Nämen fy fan vad vidrigt. Vad var det som blödde? Bröstvårtan eller något där inne? Jag vet inte om jag ens vill veta. EEEEEEW!

Thepas sa...

Jenny: Ja, alltså det var bröstvårtan. De blir lätt lite såriga när bebisar inte vill sova och ammar fyra timmar i sträck på nätterna. Då skyddar ingen amningsnapp i världen nog mycket.