28 april 2010

Amy, Amy Amy!

(Bilder från aftonbladet.se och Club notes.)

Menåh vad jag ogillar när coola och talangfulla personer börjar som coola och snygga och sedan knarkar ned sig och blir fula och slampiga (på det dåliga viset). Kolla här på Amy Winehouse. 1: Cool och snygg med lagom stora bröst för sin taniga kropp. Och snygga kläder. 2: Slampig och gräslig i tokstora bröst och slampig Barbie-klänning. Rewind!!

Dessutom tror jag att det är farligt att ha silikonbröst när man är så nedknarkad som Vinhuset är. Jag läste nyss på slasktidningen Aftonbladet att hon ramlat på sina bröst i fyllan och fått åka till sjukhuset. High five! Inte.

Jag skulle kunna skriva lika sorgligt om Courtney Love. Men hon kommer alltid vara ok ändå. Jag kommer alltid att ha en plats för Courtney i mitt hjärta. Kanske lite som Johan Lindqvist skriver om nya plattan i GP idag:

"Holes nya når inte upp till de tidiga utbrotten och den kommer att sågas. Courtney Love är lovligt byte. Men hon är också en fantastisk rockstjärna och hon sjunger hårdare, råare och sjavigare än de allra flesta. Hon spelar med i rollen som vi gett henne, för att det är så det fungerar. Men trotsigheten är obruten. Och jag är fortsatt fascinerad."

Bild: Universal Music

9 kommentarer:

lisa sa...

Eller hur!?! Men det är lite som Gp skrev om Courtney idag, hur knäpp hon än är, lyckas hon alltid göra bra musik. Nu har jag inte hört mer än en låt från nya skivan, men jag tror det är så ändå.

Thepas sa...

Eller hur! Jag har hört hela Holes senaste skiva och tycker att den är bra. Jag vet inte om den är lika bra som de tidigare, särskilt inte som Celebrity Skin - men den har helt klart potential. Den är mer lik Courtneys sologrej skulle jag vilja säga. Förutom att hon ibland låter lite som en häxa i rösten. Jag vet inte om det är ett medvetet drag eller om det helt enkelt är konsekvenserna av hennes hårda liv och att hon faktiskt inte är 25 längre. Hur som helst, jag har ju alltid gillat hennes lite mörkare röst.

När det gäller Amy gillar jag verkligen verkligen verkligen hennes musik men jag har inte hört någonting nytt på ett par år. Kommer hon att vara lika bra nu som hon var då? Jag hoppas det!

Thepas sa...

Hehehe, nu när jag läser artikeln om Courtney inser jag varför det mest låter som sologrejen. Det är ju en sologrej under namnet Hole. Såklart.

Jenky sa...

Vad exakt är det som gör Amy mindre cool och talangfull för att hon har stora bröst och Barbie-klänning? Bara nyfiken.

Thepas sa...

Det är min subjektiva åsikt att Amy är mycket coolare i sin tidigare stil, med mindre operationer och i min åsikt coolare kläder. Jag tycker att hon har blivit mindre cool nu med Barbie-klänning och jättestora opererade bröst.

Med det sagt menar jag inte att man inte kan vara talangfull och ha stora bröst, det har jag inte sagt. Jag har själv ett par och tycker nog att jag har talang på ett par områden. Däremot menar jag att hennes livsföring har fått vissa konsekvenser på hennes utseende och jag frågar mig om detta kommer att påverka hennes musik också. Det återstår att se. Jag hoppas inte det.

Skvallertanten, over and out.

Jenky sa...

Ja, det återstår väl att se. ;)

Djungelsoda sa...

Aye! Courtneys ("Holes"..) skiva är tokbra. Just för ATT den låter mer som hennes sologrejer än som Hole. Gillar'et muchos. :)

Julia sa...

Amy Winehouse var faktiskt kurvigare för ett par år sedan, sen blev hon spetig - gissningsvis av sitt ökande hobbyknarkande.

Jag blir lite illa till mods av att du kallar henne slampig - hade du tyckt hon var slampig i samma outfit med mindre bröst?

Thepas sa...

Julia: Slarvigt av mig. Jag förtydligar att slampigheten syftar till kläderna, som jag jämfört med bilden till vänster tycker ser slampiga ut. Och med "på det dåliga sättet" öppnar jag upp för en subjektiv tolkning. Jag tycker inte att allt slampigt utseende är negativt. Men jag tycker att det "slampiga" utseendet på bilden till höger är oattraktivt. Det förstärks absolut av silikonbrösten, men jag tycker självfallet inte att enbart stora bröst gör en person slampig per automatik. Däremot tycker jag att vissa opererade bröst ser mer slampiga ut än naturligt stora.

Sen är hela ordvalet "slampig" vanskligt. Det är laddat med så många olika betydelser och nyanser att det kan tolkas på många olika sätt. Jag använde det här i ett raljerande och därför bör det läsas med en nypa salt.