08 februari 2010

Barntips

Ännu en arbetsvecka har tagit sin början och det firades med lite illustration och webbdesign. Lunchen bestående av söndagens entrecôte var inte illa den heller.

Kvällen bjuder på Medium och äppelmust med körsbärssmak. Very mysigt.

Tidigare under kvällen har jag klappat på och myst med Theodore. Han är en sådan liten solstråle när jag kommer hem. Hela det lilla ansiktet lyser upp och värmer ett mammahjärta. Hans förtjusta skratt kan blåsa bort vilken tyngande trötthet som helst.

På tal om skratt förresten. När vi veckohandlade på ICA MAXI i södags hade de förutom leksaksrea även bokrea och där köpte vi en djurbok till Theodore. Den är gjord i kartong (bebisvänlig) och handlar om bondgårdsdjur. På varje uppslag beskrivs djuren på ett lekfullt och lite poetiskt sätt och på olika strategiska ställen finns olika material som barnet kan känna på. Fluffig hästman, "kladdig" lera, mjuk kohud, blank koskälla och duniga hönsfjädrar till exempel. Theo älskar att känna på de olika materialen, särskilt den mjuka hästmanen (som är waay mycket mjukare än riktig man). Jag brukar avsluta varje uppslag med att berätta hur djuret låter. Då skrattar han och vänder sitt lilla ansikte mot mitt. Det är alldeles underbart mysigt.

Jag såg just att de tipsar om just det på hemsidan - att göra djurljuden. Där kan ni läsa mer om boken, som för övrigt finns på svenska på ICA MAXI i Angered. För 29:50 om jag inte minns fel.

Till sist bjuder jag på lite lek och bus.

6 kommentarer:

Jenky sa...

Jag drömde att jag var barnvakt till Theodore i natt! Du hade lämnat med olika slags kläder att välja mellan och jag funderade på vilket som skulle passa bäst när vi skulle ut på promenad, :D Tre olika slags vinterjackor. Vilken är bäst? Vilken är bäst? Det var en fin dröm. :)

Jenky sa...

Ps, dina videos brukar bli not availaible ibland. Vafalls? Är det min dator som knepar eller vad händer?

Thepas sa...

Vafalls! Vadå non available! Det har jag aldrig sett. Så vill jag inte ha det. Händer det ofta?

Jenky sa...

"This video is currently not available. Please try again later."

Det brukar inte vara så men det har dykt upp den senaste tiden. Nu testade jag både i chrome, mozilla och explorer och det stod samma sak i alla browsers. Har ingen aning om vad det beror på.

Thepas sa...

Meh! Jag har aldrig sett det fenomenet. Jag vet inte hur jag ska lösa det heller. ctrl+fixa!

Eleonor sa...

det känns skönt inför framtiden, att börja jobba, om jag kommer att mottagas glatt när jag kommer hem jag också :)

Underbart bus och skratt på filmen. Lina stångas också, men inte sådär storbusigt, utan lite mer fnissförsiktigt (fast ibland är maken rädd att han skall få en dansk skalle när hon sätter igång och storstångas)