15 januari 2010

Förskolor i Gamlestaden

Så, då har vi varit och hälsat på alla de tre förskolorna här i Gamlestaden. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är mycket nöjd och positivt överraskad. Alla tre har exempelvis sina egna kokerskor. Åtminstone en av dem (på Måns Bryntessons förskola) bakar dessutom bröd.

Den förskola som faller mig mest i smaken är Varnhemsgatans förskola. Lokalerna är jättefina med många olika rum och massor av roliga leksaker, pedagogerna är varma, engagerade och trevliga, gården är fin och stor, inskolningsmetoden låter bra, de är miljöcertifierade och alla barn såg nöjda ut. Till och med de nyinskolade. De har fin interaktion mellan de olika avdelningarna och det finns så kallade syskonavdelningar. De två småbarnsavdelningar är för 1-3-åringar.

Måns Bryntessons förskola är också fin och verkar bra. Jag gillar pedagogen vi träffade och lokalerna är jättefina med bra lekutrymmen och roliga leksaker. Gården är dock ganska tråkig, vilket pedagogen själv poängterade. Inskolningsmetoden verkar också lite knäpp (en timme om dagen i två veckor). Det verkar dock vara fin interaktion mellan de olika avdelningarna, småbarnsavdelningen är för 1-2-åringar. Ett stort plus är att när barnen byter avdelning följer en (eller två?) pedagoger med så att det blir tryggt och bra. Fint det!

Lars Kaggsgatans förskola har en jättefin gård och fin natur precis utanför staketen. Lokalerna är dock inte så fina med små rum och inte så mycket roliga leksaker, förutom det lilla bollhavet på den ena småbarnsavdelningen. Dessutom är det trappor upp till avdelningarna för de större barnen. Jobbigt. Ett stort plus är att de har en manlig pedagog. Det två småbarnsavdelningarna är för 1-3-åringar.

Jag är nöjd vilken förskola han än kommer in på. Alla tre ligger ungefär lika nära och på alla tre ställena verkade barnen glada och nöjda. På måndag ska jag ringa den som ansvarar för kö-listorna och ställa lite frågor, sedan är det bara att skicka in blanketten. Det känns bra!

4 kommentarer:

Eleonor sa...

när skall Theo börja? vi har inte börjat kolla än...

Therese sa...

Vilken förskola blev det? Jag är i samma sits nu med precis samma skolor.

hur lång tid fick du vänta på plats?

Vänligast,
Therese

sistabettet@gmail.com

d.a sa...

Hejsan!
Jag undrar vilket dagis du valde till slut? Sitter i samma sits men min lille pojk går redan på ett dagis i Angered som jag inte trivs med, denna gången vill jag att han ska hamna rätt. Tacksam för svar, Diana.

Thepas sa...

Vi valde till slut Varnhemsgatans förskola och vi är väldigt nöjda! Jättebra pedagoger, bra lokaler och en toppengård! Theodore trivs mycket bra.

Jag har också hört att många är nöjda med Måns Bryntessons.