05 januari 2010

Det gamla vraket

Efter två nätter med mer vaken tid än sömn. Och inte kan jag andas med näsan heller eftersom jag är förkyld och därför måste jag sitta med öppen mun och se dum ut.

Jag satt och sorterade bilder i vårt digitala fotoalbum (dvs en samling fint sorterade mappar) igår kväll och slogs plötsligt av att jag såg så ung ut på många av bilderna. De var inte så gamla, ett eller två år bara. Jag såg mig i spegeln och möttes av ett blekt (men ändå rödflammigt) ansikte med tunga ögonlock, inramat av rekordrisigt hår i en blaskig brunsvart färg. Jag ser ut som ett vrak! Ingenting finns kvar av det som fanns där för två-tre år sedan.

Jag vill inte säga att jag var någon Fröken Sverige 2007, men jag vågar påstå att jag åtminstone kände mig någorlunda fin då och då. Håret var oftast fixat, ansiktet oftast sminkat och kläderna oftast någorlunda hela och rena (eller rena i alla fall).

Sedan gifte jag mig och fick barn - och förföll på köpet. Hur kommer man tillbaka? Hur reser man sig ur rutin-hästsvansens och barnmatsfläckarnas träsk? Hur orkar man ta de där extra tio minuterna för att lägga på lite foundation och mascara?

Det verkar ju så lätt i teorin. Gå och klipp håret, börja sminka dig och fixa dig lite för guds skull. Och släng de där trasiga kläderna. Tvätta oftare.

Ja visst. Jag skulle lätt gå och klippa mig, om jag hittade en frisör som jag litade på och en tid då mannen var hemma och tog hand om Theo.

Och ja, jag vill gärna börja sminka mig regelbundet igen, om jag orkade bry mig. Jag har inte sovit en hel natt på minst 15 månader, jag har så svullna ögon att inte ens smink hjälper... så jag undviker att stå så nära spegeln.

Kläderna. Där har vi ett problem. Jag har ju gått omkring här och skräpat med man och barn och de andra mammorna med deras bebisar i nio månader nu. Då är det inte så viktigt om man har samma tröja tre dagar i rad. Eller om sagda tröja har en mat-/kräkfläck alla nämnda dagar. Om kjolen har en trasig söm eller om koftan saknar tre av fyra knappar. Det gör liksom inget. Det gör inget att man inte kommer i sina gamla kläder och alltså bara har sommarklänningar och koftor i garderoben. 2 par smutsiga jeans, visst, men inga t-shirtar eller tröjor. Jag är i desperat behov av nya kläder. Men först behöver jag mer pengar och hyfsa till kroppen lite.

Det är dags att ta tag i saker. Fix up look sharp. (hehe)

3 kommentarer:

bara Lova sa...

Jag tror inte riktigt man kan föreställa sig hur det är ett ha småbarn när man inte har det själv. Men när jag tänker på att ha barn så tänker jag ofta att det nog är lätt att det blir så där. Synd att du inte bor i Sthlm för då hade jag kunnat tipsa om en bra frisör :)

Thepas sa...

Jag har googlat fram en frisersalong som jag tror att jag ska testa. Där finns trainees och jag har länge velat pröva en sån. Jag har någon slags teori om att de ska vara noggranna. Dessutom ska jag inte ha någon avancerad frippa utan mest trimma topparna och klippa upp lite.

Hit tänkte jag gå:
http://www.klipplust.se/

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色