17 december 2009

Mamma åka hem

Nu har mamma förhoppningsvis kommit hem till sig själv igen. Buhu! Jag tycker att hon ska vara här oftare. Kanske jämt. Det har varit mysigt de dagar hon varit här och Theodore är stormförtjust i sin mormor.

Jag är supermätt efter att ha ätit hela dagen men ändå är jag sugen på mer. Gärna någonting läskande. Typ sorbet och sockerdricka. Men det har vi inte hemma så det är lika bra att ta ett glas vatten istället för jag är nog egentligen mest törstig.

Theodore har ju haft det lite trassligt med sömnen senaste veckan. Sovit lite oroligt och tagit upp till en timme på sig att varva ned och somna - middag som kväll. Jag är alltså lite trött och sliten. Som en present till mig bestämde sig Theodore ikväll att dra till med en riktig dröm-nattning. Dagens tidigare nattingar hade tagit 45 minuter vardera så jag såg framför mig en segdragen stundi kammaren. Tji fick jag. Jag lade ned pojken i sängen och lade mig i min egen för att läsa Gardells Gudbok och invänta gnäll och gråt. Efter några sidor kändes det som om någonting saknades. Det var alldeles tyst i rummet. Pojken hade somnat alldeles själv, på bara några minuter! Lilla duktiga!

Annars har det varit fullt hus här idag. Lagom till att mamma åkte hem kom en hel drös andra mammor hit med sina bebisar. Jag for hit och dit och hade inte riktigt tid att sitta ned och tjattra men det var trevligt ändå, att slippa tomheten efter mamma.

Dagens humör: Bra förutom att jag är ledsen över att mamma åkte hem.
Dagens natt: Lite mindre jobbig än gårnatten.
Dagens väder: Kallt!
Dagens frukost:
KSkogaholmslimpa med korv.
Dagens lunch:
Lite gårdagens spaghetti med köttfärssås.
Dagens middag:
Tortellini fyllda med gorgonzola och valnötter.
Dagens godis: Pepparkakor, julmust, sockerkaka.
Dagens klädsel:
Blå fejkdenimleggings, grön-mörklila-mönstrad klänning, svarta strumpor.
Dagens frisyr: Förrst utsläppt med snedlugg sedan samma fast hästsvans.
Dagens smink: Nej.
Dagens bästa: Att mamma var snäll och dammsugade när jag var stressad.
Dagens sämsta: Att mamma åkte hem.
Dagens vill ha: Mamma här jämt. Eller i närheten i alla fall.
Dagens utflykt: För mig: till hållplatsen med mamma. För Theo: ingen, det var så iskallt och så sov han ändå med öppet fönster så han fick frisk luft så vi struntade i utflykt idag.
Dagens handarbete: Inget ännu.
Dagens musik: Små illriga barnröster.
Dagens saknad: Mammis.
Dagens dummaste:
Inget.
Dagens sjuka: Ingen.
Dagens drog: Mamma.
Dagens köp: Inget.
Dagens morgondag: Inga planer än. Kanske en tripp in till stan. Jag känner mig sugen på att köpa ingredienser till Ris á la Malta och två Trisslotter.