07 december 2009

Göteborg är bra, Stockolm kan gå och lägga sig

Yes! Fryspizza i magen och Ullared på teve. Bebis i sängen och man på jobbet.

Jag har förresten hört från en säker källa att den där Ullaredschefen är en riktigt trevlig kis. Omtänksam och snäll och bra chef. Good on ya.

Trevliga verkar dock inte caféerna i Stockholm vara. Alex Schulman skriver idag om att han inte fått komma in på knappt ett enda café med sin bebis. Trots att de var tomma eller halvtomma. Typiskt j***a s**t-Stockholm. Här i Göteborg är jag supernöjd med hur bra café- och konditoriutbudet är. Med undantag för löjliga Café Kosmos har alla jag besökt med glädje värmt vår barnmat och sett oss mata våra yrväder i lånade barnstolar. Ingen har någonsin klagat. Jag gillar Göteborg. Här vill jag stanna.

För att fira Göteborgs förträfflighet visar jag en video av Theodore som fastnade under soffan ikväll igen. Som vanligt. Och se nu till att kommentera. Skriv att han är söt eller rolig eller att jag är en dålig förälder som filmar och skrattar istället för att genast ta upp honom till min trygga famn när han bli ledsen. Skriv något. Jag tycker att det är dåligt med kommentarer nuförtiden.


Dagens humör: Bra!
Dagens natt: Fin! Jag var bara uppe en gång vid 06 för att stoppa i nappen. Pojken vaknade 07:40.
Dagens väder: Grått.
Dagens frukost:
Lite knäckebrödsmackor och kvarbliven ostkaka med hallonsylt.
Dagens lunch: Tre knäckebrödsmackor med ost, två mjuka mackor med ost.
Dagens middag: Fryspizza.
Dagens godis: Ostkaka med halonsylt, gifflar, light-must, choklad.
Dagens klädsel:
Blå jeans, svart blus, svarta strumpor.
Dagens frisyr: Snedlugg och hästsvans.
Dagens smink: Nej.
Dagens bästa: Att jag städade nästan hela köket.
Dagens sämsta: Att det redan är lite stökigt igen.
Dagens vill ha: Städhjälp.
Dagens utflykt: Konsum.
Dagens stickning/virkning: Inget.
Dagens låt: Nån rock.
Dagens saknad: Inget.
Dagens dummaste:
Att Sveriges damer förlorade mot Frankrike i handbolls-VM.
Dagens sjuka: Ingen, förutom att Theodore är lite snorig fortfarande.
Dagens drog: Choklad.
Dagens roligaste: Senaste ICA-reklamen med Jamie Oliver. Jete-jeteroligt.
Dagens köp: Schampo, balsam, choklad, frankerat kuvert, fryspizza.

12 kommentarer:

Jenky sa...

Det beror nog bara på att du uppdaterar oftare än förr. Det brukar bli så av någon anledning, att ju oftare man uppdaterar destu färre kommentarer blir det. Vilket i sig är underligt eftersom det är roligare att läsa en blogg som någon faktiskt skriver i ibland. :D Hej!

Thepas sa...

Tack Jenny. Du är bra på att kommentera. Du behövde inte ta åt dig såklart.

Louise sa...

Idag är det premiär för min kommentar!!
Du har en härlig sida och jag älskar bloggar där man uppdaterar dagligen. Ska bättra mig och försöka lämna avtryck oftare.
Theo är så klart supersöt. Är helt otroligt att han har så mycket hår. Emma lär väl få börja använda hårspännen när hon blir 3

Thepas sa...

Jaa! En ny kommentarerska! Roligt att du hittat hit Louise. Jag hoppas att jag kommer att kunna blogga dagligen sen när jag börjar jobba också. Det återstår att se vad bloggen kommer att handla om då.

Jag tycker att lilla Emma är jättesöt! Lik dig eller hur?

Louise sa...

Va kul att du tycker hon är lik mig. Själv ser jag ingen likhet alls. Men många säger att vi är lika. Trist att du börjar jobba.. hade hoppats på fikasällskap under våren!!

Thepas sa...

Ja men jag jobbar inne i stan så jag kan träffas och äta lunch. Utan bebis då...

Knit-Marie sa...

Köp en ny soffa och plugga in BRIS på kortnummer.
Och lär grabben vad han ska trycka på - han behöver skydd, det är tydligt.
Söt är han, det är säkert!

Anonym sa...

Här kommer då en kommentar - inte för att du ber om det, utan för att jag ville tycka till lite. Läste Schulmans inlägg du länkade till och det var ju både underhållande och tragiskt (mest tragiskt). Jag har full förståelse för alla som inte gillar barn/barnvagnar på caféer och andra ställen eftersom de känner sig störda när de vill ha en lugn stund, men det är ju ingenting som bör lösas med förbud. Och min erfarenhet är att det framförallt är större barn som stör mest (inte spädbarn under året). För att inte tala om alla ohyfsade ungdomar och vuxna med för den delen som skriker ut sina högst ointressanta mobilsamtal till höger och vänster. Bättre än förbud vore väl att uppmana gäster att inte störa - vare sig med springande småknoddar eller alltför högt tonårsbabbel, eller annat.
Hursomhelst, jag har inte varit inne i sthlm city, men ute i förorten (solna/sundbyberg/västerort) har jag inte haft några problem alls med att gå och fika med min lilla sötnos. Väljer ju såklart helst fik med gott om plats att dra in vagn och där det inte känns som att vi stör (och gärna med skön soffa som fungerar att amma i), men jag har aldrig blivit utmotad ens när det varit trångt och vagnen knappt fått plats. Att komma med vagn och barn skäms jag inte för, men däremot har jag kännt mig lite halskyldig ibland när jag satt mig på fik och ammat, det kan säkert uppfattas som störande av en del och det har jag full förståelse för. Ingen har dock nånsin sagt något och amningsbehovet har fått gå före någon "förebyggande hänsyn".
När jag ändå skriver år jag väl erkänna att jag läser din blogg ofta nuförtiden - började läsa den som ens stickblogg, men följer den mer ordentligt nu då jag har en bebis som är ca 1,5 månad yngre än din Theo så det är spännande att få lite "framtidsinblickar" :)
// Annan småbarnsmamma (med avsomnad stickblogg)

Thepas sa...

Annan småbarnsmamma: Oj vilken lång och bra kommentar! Så roligt att du hänger med i min blogg trots att det inte blir så mycket sticknyheter längre. Har du ingen bebis-/mamma-/annanblogg så att man får se din söta bebis?

Och själklart tror jag att det finns massor av caféer i och kring Stockholm där man är mer än välkommen med sin bebis. Jag raljerade mest i inlägget måste jag erkänna. Jag tycker att det är skandal att bli bortkörd från ett tomt eller halvtomt café med sin bebis men Stockholms/Göteborgs-delen kom mest ifrån att jag flyttat från Stockholmsområdet (Kungsängen) till Göteborg och trivs så bra här.

Tack för att du skrev så fint och tack för att du läser min blogg!

Anonym sa...

Hej igen,
nej ingen annan (publik) blogg har det blivit. Förstår att du raljerade med glimten i ögat (och mitt långa inlägg var kanske mer riktat till alla kommenterare till ursprungsartikeln...) - själv trivs jag bra här i sthlm och skulle inte vilja flytta till göteborg, men erkänner att varje gång jag är där blir jag glad över alla trevliga kafeer och fik som finns! På den fronten är det gbg - sthlm 1-0 oavsett barnvagnar!
Ha det gôtt som de säger :)
// bebismamman

Eleonor sa...

Jag hämtar också kameran före jag åtgärdar ibland :) Chansade ju vilt på att hon inte skulle hinna ramla ner från soffbordet innan jag hunnit fota henne.

Eleonor sa...

Angående caféer så har jag också varit med om att bli "utkörd" från Kosmos. Dock var de trevliga och erbjöd att låna lås att låsa fast vagnen på utsidan. Detta var innan min bäbis var född. Bäbisen i sällskapet var 4 mån så den behövde liksom sin vagn. Vi gick vidare till ett café med franskt namn. Stod barnvagnar på utsidan men ingen sa något när vi pressade in barnvagnen fastän den knappt fanns plats (gissar att övriga hade lämnat vagnarna på utsidan självmant för det är så trångt inne på cafét :) )
Men jag gillar ju Dahls, med skötbord och massa barnstolar!