Ja, alltså, det är en engelsk bröllopstradition. Egentligen ska tårtan ha tre våningar, den nedre äter man på bröllopet, den mittersta skickar man till de inbjudna gästerna som i
nte kunde komma och den översta delen sparas till ettårsdagen eller barndopet - vilket som nu kommer först. Men vi hade bara två våningar och alltså fick frånvarande gäster vara utan tårta.
Ärligt talat var det mest mannen som åt tårta, som på bröllopet, jag tycker inte att den är så jättegod. Det är en klassisk engelsk frukttårta som matats med konjak och täckts med marsipan och en och en halv centimeter icing.
Superfin är den i alla fall. Och ännu finare var den för ett år sedan.
3 kommentarer:
Fryser man tårtan i ett helt år alltså? Men är den verkligen god då..?
Linda: Om det ändå vore så väl. Kakan ska inte frysas, den ska stå torrt och svalt. Den är konserverad av all konjak som hällts på den. Den var ungefär lika god som på bröllopsdagen.
Den innehåller ju inte grädde eller sylt osv som tårtor vi är vana vid här... så de står sig på annat vis.
Grattis på bröllopsdagen! (lite i efterskott)
Kul tradition med att spara tårtan och äta på ettårsdagen.
Vår ettåriga bröllopsdag var vi på semester och besökte just den dagen koncentrationslägret Dachau... (vi firade med middag på restaurang också på kvällen :) )
Skicka en kommentar